Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Introducere in astronomie cu Fundatia Calea Victoriei

0

Fundatia Calea Victoriei va invita, din 23 februarie, ora 19.00, la Introducere in astronomie – curs de orientare pe cer, in care va veti familiariza cu bolta cereasca si cu  obiectele astronomice ce se pot vedea pe cer cu ochiul liber.Ghid in aceasta calatorie va fi Adrian Sonka, membru al Astroclubului Bucuresti si membru colaborator al AAVSO (American Association of Variable Star Observers).
Vom afla de la el ce inseamna de fapt o constelatie: cine, cand si cum a stabilit aceste importante repere pe harta cerului, vom invata cum sa urmarim miscarea corpurilor ceresti, vom face observatii astronomice si ne vom familiariza cu instrumentele astronomice.

La ultimele doua sedinte se vor face doua calatorii prin cosmos: una vizuala in care, folosind imagini luate de marile telescoape, se va face un tur al obiectelor interesante de pe cer si una virtuala, folosind un program special de astronomie cu ajutorul caruia se va face o calatorie pana la marginea Universului.

Cursul va parcurge urmatoarele etape:

1. De la haos la cosmos (1);

2. De la haos la cosmo (2) ;

3. De la teorie la practica – invatam constelatiile. Observatii astronomice cu ochiul liber;

4. De la stele la planete;

5. Observatii astronomice prin binoclu, luneta si telescop – la Observatorul Astronomic;

6. Frumusetea Universului: Calatorie vizuala si virtuala prin cosmos.

Va asteptam, asadar, sa descoperim impreuna frumusetea boltei ceresti, sa intelegem ce sunt constelatiile si cum putem urmarii miscarea corpurilor ceresti.

Lector: Adrian Sonka
Data incepere: 23 februarie, ora curs: 19.00
Numar ateliere: 6, frecventa: saptamanal
Cost: 200 lei; cost studenti: 150 lei
Locul desfasurarii: Scoala de Arte si Maniere, str. Stefan Mihaileanu 28 B, ap. 2, interfon 2,
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.