Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Introducere in arta actorului cu actrita Samaranda Caragea

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 30 octombrie, ora 19.00 atelierul: Introducere in arta actorului, sustinut de actrita Samaranda Caragea.

Introducere in arta actorului

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 30 octombrie, ora 19.00 atelierul: Introducere in arta actorului, sustinut de actrita Samaranda Caragea.

Am uitat si nu mai stim cum sa fim directi si firesti. Intr-o negociere, intr-o sedinta, la un examen sau un interviu intampinam diferite situatii care ne inhiba, ne streseaza, ne blocheaza si ne creeaza dificultati in exprimare si in rezolvarea problemelor. De ce?

Suntem nevoiti sa ne construim un scenariu si un rol pe care sa-l jucam sincer, ceea ce nu stim totusi este ca arta si stiinta naturaletii este arta si stiinta teatrului. Nestiind acest lucru am pierdut naturaletea. Odata cu asta am inceput sa nu ne mai putem bucura de lucrurile simple, nepretentioase, nesofisticate, neincarcate cu ifosele timpurilor in care traim.

Histrionismul a devenit un lucru atat de frecvent si de contaminant, incat ne blocheaza accesul la suma de bucurii simple fara de care nu este posibila  implinirea. Abunda pe ecrane, in salile de spectacol, in spatiul public. Ajunge sa patrunda chiar si in cercul de prieteni, in viata de cuplu sau in familie, suprimand prilejurile de bucurie.

Atelierele se vor desfasura in ordinea urmatoare:

1. Jocuri colective si individuale.

2. Improvizatie pe teme date.

3. Dictie.

4. Incalzire corporala si vocala.

5. Exercitii de relaxare.

6. Intalnirea cu textul.

7. 7 A-B-C-uri”- replica contra-replica, scene improvizate pe sens, invatarea asumarii unei replici.

8. Discutii libere pe baza exercitiilor.

9. Distribuire textelor – a personajelor.

10.  Ridicarea unor scene scurte.

Lector: Smaranda Caragea

Data incepere: 30 Octombrie 2012; Ora curs: 19:00

Cost: 400 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 300 ron

Locatie: Scoala de Arte si Maniere – Str Stefan Mihaileanu, nr 28B, mezanin, ap 2 (harta)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.