Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Introducere în Antropologie în 4 episoade: rudenie, economie, politică, religie

0

Descoperă înțelesul unor obiceiuri și practici pe care le întâlnești zi de zi. Află de ce durează atât de mult ca unele concepții să se schimbe și care sunt mecanismele din spatele marilor transformări ale societății. Despre toate acestea îți vorbește antropologul Radu Umbreș la Introducere în Antropologie în 4 episoade: rudenie, economie, politică, religie, un nou curs online organizat de Fundația Calea Victoriei, din 17 noiembrie.

Vei discuta despre cele patru subiecte centrale ale antropologiei: rudenia, economia, politica şi religia. Fiecare dintre aceste domenii îți este, bineînțeles, cunoscut, dar înţelegerea ta este influenţată de istoria şi cultura în care ne aflăm.

Vei descoperi diferite moduri de organizare a unei societăţi și vei vedea cum variază ideile despre moralitate sau natură.

curs online antropologie

Temele celor patru întâlniri ale cursului de introducere în antropologie sunt:

1. Ce înseamnă rudenia în diferite culturi. Vom discuta diversele forme de reguli şi idei culturale ce guvernează cu cine te poţi căsători sau nu, ce înseamnă căsătoria, ai cui sunt copiii şi ce primesc aceştia de la părinţi.

2. Producţia economică. Vom discuta despre modul în care societăţile îşi exploatează resursele naturale, organizează producţia şi consumul, stabilesc regulile de proprietate şi schimb de daruri.

3. Abordăm diversele sisteme politice umane, de la bandele de vânători-culegători la imperii. Căutăm sursele autorităţii şi ale conflictului social. Vorbim despre tensiunea dintre tendinţele egalitariene şi construirea ierarhiilor sociale, dintre tranzacţii şi putere divină.

4. Ultima sesiune va fi dedicată acestui misterios lucru care este religia. Căutăm mecanismele universale din spatele diferitelor forme de reprezentare a forţelor nevăzute, a spiritelor ascunse şi a zeilor invizibili. Vom încheia prin a schiţa o înţelegere naturală a religiozităţii umane.

Cursul are loc online, începe în 17 noiembrie și are 4 întâlniri, toate în seri de marți, de la 19.00. Taxa de participare este de 300 de lei și poate fi achitată online, pe site-ul iabilet.ro.

Cu o oră înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei IABILET un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.