„Întâlnire la Muzeu” cu Danielle van Zadelhoff

0

Duminică, 25 februarie 2024, ora 16.00

Galeria de Artă Europeană

Muzeul Național de Artă al României vă invită la un nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, duminică 25 februarie 2024, ora 16.00, în cadrul Galeriei de Artă Europeană (Calea Victoriei 49-53). Invitata lui Călin Stegerean este Danielle Van Zadelhoff, artistă vizuală din Olanda care lucrează preponderent cu mediul fotografic. 

Danielle van Zadelhoff s-a născut în Amsterdam, Olanda, iar din anul 2013 lucrează ca artist fotograf profesionist, desfășurându-și activitatea în Anvers, Belgia. Într-o scurtă perioadă de timp a avut numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup și festivaluri în Belgia, Franța, Germania, Olanda, Italia, Polonia, Spania și Marea Britanie. Fotografiile sale au fost incluse în colecții publice și private, printre care: Musea Brugge (Belgia), Centro di Ricerca e Archiviazione della Fotografia (Italia), Centro de Art Contemporáneo de Málaga (Spania), Massachusetts Institute of Technology (SUA) și în catedrala istorică Pio Monte della Misericordia (Italia). 

Discuția se va desfășura în limba engleză, cu traducere simultană în limba română, și va porni de la proiectele de artă fotografică realizate de aceasta, inspirate de fascinația pentru complexitatea emoțiilor umane. Fotografiile sale transmit o tensiune inspirată de temele esențiale ale vieții, de la singurătate, la vulnerabilitate și emoțiile brute pure din viața cotidiană. Stilul artistic folosit de Danielle van Zadelhoff se remarcă prin utilizarea frecventă a tehnicii clar-obscur, un efect de modelare plastică a luminii întâlnită pentru prima dată în istoria artei în opera lui Leonardo da Vinci, perfecționată apoi în perioada barocă de reprezentanți de seamă precum Michelangelo Merisi da Caravaggio, Rembrandt sau Georges de la Tour.

Danielle van Zadelhoff  lucrează în special cu modele umane, iar majoritatea fotografiilor sale surprind portrete psihologice atent construite, plasate în alte epoci decât cea contemporană. Această caracteristică le oferă un aer de atemporalitate, în dialog cu marii maeștri.

Pe durata evenimentului sala în care se va desfășura va fi închisă vizitării, în intervalul orar 16.00-18.00.

„Întâlnire la Muzeu” este un proiect care își propune să medieze contactul publicului cu personalități din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferența diverselor genuri artistice. Accesul se face în baza biletului în valoare de 12 lei, fără rezervare prealabilă. Formatul acestui program încurajează intervenția publicului participant cu propriile întrebări și puncte de vedere. 

Evenimentul este realizat cu sprijinul Intercontinental Athénée Palace, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești și Revista ArTeVezi.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.