Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Instituto Cervantes vă așteaptă în noapte 24 -25 iunie 2011 la evenimentele sale culturale.

0

Ora 18.30: Javier Marías, Chipul tau, miine. Dans şi vis

• Lansarea celui de-al doilea volum al trilogiei Chipul tau, miine de Javier Marías – un proiect literar ambiţios, ce aminteşte pe alocuri de „jocul cerebral al lui Borges, de umorul negru al lui Pynchon şi de lirismul meditativ al lui Proust“.

Participa: Andrei Ionescu, T.O. Bobe. Moderator: Oana Boca

 

Ora 19.30: María Dueñas, Iubirile croitoresei

• Dialog pornind de la romanul Iubirile croitoresei de María Dueñas, bestsellerul spaniol al anului 2010, o carte aflata in curs de traducere in peste 25 de limbi si aparuta in romaneste in urma cu cateva luni.

Participa: Ileana Scipione, Elisabeta Lasconi. Moderator: Oana Boca

 

Ora 20.30: Omagiu Ernesto Sábato.

• Texte apartinand scriitorului argentinian, in lectura traducatoarei Luminita Voina Raut si a actorului Gabriel Spahiu. Chitara:  Maxim Belciug.

 

Ora 21.45: Zig-zag urban. De la Bucuresti la Bariloche.

• Itinerarii fotografice de Carmen Acsinte si Marius Radoi. Fotoproiectie.

„Din Bucuresti pana in Patagonia, ne-am lasat purtati de un GPS afectiv, adulmecand linii, puncte, pete si culori. Am strabatut spatii urbane, contempland cladiri, ziduri, fatade si texturi, cautand mesaje in cele mai insolite cotloane, descoperind arta in cele mai ascunse unghere. Am conturat un zig-zag oximoronic si coerent in acelasi timp, un dialog intre spatii si moduri de viata complementare.“

Fotoproiectia prezinta peste 400 de imagini realizate de Carmen Acsinte si Marius Radoi, atat in Bucuresti, cat si in spatiul hispanic.

 

Ora 23.30: Proiectii de film: Omagiu Luis García Berlanga.

Ora 23.30: Bienvenido Mr. Marshal, 1953, Spania, 75 minute, subtirare in limba engleza

Sinopsis: Primarul localitaţii Villar del Rio, un barbat de treaba şi uşor surd, imediat ce afla ca prin comuna lor urmeaza sa treaca autoritaţile americane care ofereau ajutor economic Spaniei, decide – impreuna cu o faimoasa cantareaţa de muzica populara andaluza care se afla intamplator in trecere pe acolo – sa deghizeze intreg satul in costume populare andaluze şi sa-l impodobeasca pentru sarbatoare ca sa intampine delegaţia americana şi sa faca impresie buna, doar-doar  vor obţine mai mulţi bani de la americani…

 

Ora 1.00: El verdugo, 1963, Spania, 87 minute, subtitrare in limba romana

Sinopsis: José Luis, funcţionar la o firma de pompe funebre, planuieşte sa plece in Germania ca sa devina un bun mecanic. Iubita lui, Carmen, este fiica lui Amadeo, de profesie calau. Intr-o zi ii suprinde intr-un moment foarte intim pe cei doi tineri şi ii obliga sa se casatoreasca, doar ca Jose Luis nu statea bine cu banii şi atunci, calaul, care oricum trebuia sa iasa la pensie, ii propune sa preia slujba pe care el o lasa libera.

Sursa: comunicatedepresa.ro

 

Despre Institutul Cervantes Bucuresti

Institutul Cervantes este institutia publica creata de Spania in 1991 pentru promovarea si difuzarea culturii spaniole si hispanoamericane. Institutul Cervantes din Bucuresti organizeaza cursuri pentru invatarea limbii spaniole, examene de atestare a cunostintelor de limba spaniola cu recunoastere internationala (DELE), activitati culturale si pune la dispozitia celor interesati o biblioteca specializata cu peste 25000 de titluri.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.