Înscrierile pentru proiectul #GenerationEU: Promotori ai democrației europene sunt deschise până pe 5 martie

0

Biroul de Legătură al Parlamentului European în România lansează înscrierile pentru proiectul #GenerationEU: Promotori ai democrației europene, desfășurat în parteneriat cu Asociaţia Pro Democraţia (APD), Group of the European Youth for Change (GEYC) și Institutul European din România (IER).

#GenerationEU: Promotori ai democrației europene își propune să implice 20 de tineri în promovarea democrației și a valorilor care îi unesc pe cetățenii Uniunii Europene. Proiectul, aflat la a șasea ediție, se adresează tinerilor cu vârste între 18 și 30 de ani, cetăţeni ai Uniunii Europene, membri ai asociaţiilor de tineret, ai asociaţiilor studenţeşti sau ai grupurilor informale care desfăşoară acţiuni cu şi pentru tineri.

Obiectivul principal al celei de-a șasea ediții este promovarea Uniunii Europene în statele membre și beneficiile apartenenței la UE în comunitățile locale. Totodată, sub umbrela Conferinței privind Viitorul Europei, cei 20 de tineri vor avea ocazia de a facilita consultări publice cu cetățenii vizând propuneri și sugestii referitoare la dezvoltarea Uniunii Europene.

Programul le oferă tinerilor selectați ocazia de a acumula experiență în cadrul unui proiect european dedicat tinerilor din România, de a cunoaşte alți tineri cu interese similare și de a dezvolta colaborări pe termen lung. În același timp, participanții la acest proiect au posibilitatea de a participa la o serie de workshop-uri despre Uniunea Europeană și la 4 ateliere de competențe susținute de experți:

  • Storytelling: Georgiana Ilie – Școala9, DoR
  • Fake news & Dezinformare: Ioana Avădani – Centrul pentru Jurnalism Independent
  • Vlogging & Conținut Video: Mihai Hash
  • Public Speaking: Aurelian Ciocan

Pe lângă oportunitatea de a-i ajuta pe tineri să se implice în viaţa civică europeană şi de a aduce o schimbare în comunitățile locale, participanții au și posibilitatea de a participa la o vizită de studiu la sediul central al Parlamentului European din Bruxelles, în luna noiembrie, și de a dialoga cu reprezentanţii României în Parlamentul European pe teme de actualitate şi de interes pentru ei.

Participarea la proiect este gratuită pentru participanţii selectaţi, iar acţiunile de comunicare locală, întreprinse de promotori în comunităţile lor vor avea caracter non-profit, apolitic și nepartizan.

Termenul limită pentru înscriere este 5 martie 2020, ora 23:59, iar aceasta se face prin completarea formularului de înscriere. Pentru criteriile de eligibilitate și selecție,  vă rugăm să consultați Regulamentul de participare atașat formularului de înscriere.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.