Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inițiativa studenților de la Facultatea de Medicină din București de a salva Institutul Cantacuzino

0

Inițiativa studenților de la Facultatea de Medicină din București de a salva Institutul Cantacuzino (Institutul National de Cercetare, Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”) a început acum mai bine de un an. Totul a pornit de la ideea unui grupuleț de câțiva colegi din anul II care, mergând la cursurile de microbiologie ținute în amfiteatrul din institut, au fost impresionați de situația acestuia și au aflat că este la un pas de distrugere.

12596383_10209636493934529_1538253204_n
Impactul pozitiv pe care l-a avut acțiunea lor și a sutelor de colegi (studenți, profesori, medici, dar și oameni din domenii ne-medicale) care li s-au alăturat în luptă poate fi măsurat prin rezultatul actual: Institutul Cantacuzino încă există și are șanse de dezvoltare. Printr-o mobilizare neașteptată, dând dovadă de spirit de colegialitate și respect pentru valorile și tradițiile naționale, ei nu se vor opri până când institulul nu își va recăpăta integral funcțiile cu care a fost lăsat moștenire de către Profesorul Ion Cantacuzino (diagnostic, producție, cercetare, învățământ).

Vă invităm să urmăriți pagina lor de Facebook, unde postează constant informații reale (spre deosebire de ceea ce apare adesea în presă sau la televizor): https://www.facebook.com/salvamINCDMI. Cu un „like” și un „share”, puteți contribui la difuzarea mesajului lor. Sunt tineri, plin de entuziasm și energie pozitivă și cred cu tărie într-un viitor mai bun pentru România. Ei spun „NU desființării Institutului Cantacuzino” și „DA întăririi acestuia pentru sănătatea românilor”.

Voi ce spunețI?

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.