Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încă 9 copii operaţi pe inimă la Spitalul Marie Curie

0

Prima misiune medicală din 2014 susţinută de Inima Copiilor s-a încheiat cu bine.

La Marie Curie au fost operaţi 9 copii în săptămâna 2 şi 8 februarie 2014.
A fost prima misiune organizată şi finanţată de Asociaţia Inima Copiilor, cu sprijinul ING Asigurări de Viaţă.
La misiune au participat 9 medici şi asistente din Italia, dar şi colegii români de la Marie Curie a căror specializare continuă.

operatie

La Spitalul de Copii Marie Curie s-a încheiat cu bine prima misiune medicală din 2014 desfăşurată în cadrul Centrului de excelenţă pentru malformaţii cardiace.

Organizată de Asociaţia Inima Copiilor, cu sprijinul ING Asigurări de Viaţă, misiunea a adus din nou la Bucureşti o echipă de medici şi asistente din Italia care, împreună cu colegii români, au operat între 2 şi 8 februarie 9 copii cu malformaţii cardiace congenitale, conform planificării din cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice iniţiat de Ministerul Sănătăţii.

Echipa de specialişti străini, formată din 5 medici şi 4 asistente şi condusă de chirurgii Prof. Alessandro Frigiola şi Tammam Youssef, a lucrat împreună cu cei 5 medici şi 8 asistente de la Marie Curie a căror pregătire de specialitate continuă în România şi Italia.

Complexitatea malformaţiilor abordate a crescut treptat din septembrie 2013, când au avut loc primele intervenţii. În plus, medicii au ajuns să opereze acum şi copii de vârste mici: cel mai mic copil are numai 6 luni şi o greutate de puţin peste 5 kilograme.

Intervenţiile s-au desfăşurat cu succes, toţi copiii se simt bine şi au părăsit deja Terapia intensivă cardiacă. Copiii se află acum în îngrijirea medicilor şi asistentelor de la Secţia de Cardiologie, iar primul dintre ei va pleca acasă chiar mâine.

Asociaţia Inima Copiilor va continua să susţină activitatea Centrului de Excelenţă pentru malformaţii cardiace de la Marie Curie, centru a cărui amenajare a încheiat-o în 2011. Pe parcursul următorilor 3 ani Asociaţia îşi propune să completeze Programul  ministerial de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, asigurând finanţarea pentru misiuni suplimentare care să facă activitatea Centrului de la Marie Curie mai fluentă şi să aducă un plus la specializarea personalului medical român.

ING Asigurări de Viaţă a fost alături de Inima Copiilor în proiectele desfăşurate pe parcursul ultimilor 3 ani şi a oferit finanţarea pentru desfăşurarea acestei prime misiuni din 2014.

Această acţiune a avut şi sprijinul Ana Hotels – Athéné Palace Hilton, al Dacia – Groupe Renault care a oferit două autoturisme pentru transportul în Bucureşti al echipei medicale italiene şi al Allianz-Ţiriac Asigurări care ne-a oferit asigurările de malpraxis pentru personalul medical străin.

—-

ING Asigurări de Viaţă este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997, şi începand cu anul 1999 este lider al pieţei de asigurări de viaţă.

Iniţiată în 2010, atunci când a fost creată o divizie dedicată în cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate socială a ING Asigurări de Viaţă urmăreşte, ca direcţii prioritare, educaţia financiară, protecţia mediului şi accesul la educaţie pentru copiii talentaţi sau defavorizaţi, la care s-a adăugat în 2011 pilonul programelor care oferă „Şanse la viata”. În cadrul acestei direcţii de acţiune, colaborarea cu asociaţii şi organizaţii care se implică activ în salvarea de vieţi s-a concretizat în numeroase programe cu impact şi rezultate pozitive importante în comunitate.

Astfel, încă din anul 2011, ING Asigurări de Viaţă a ajutat Asociaţia Inima Copiilor în reamanejarea Secţiilor de cardiologie şi neurochirurgie pediatrică şi susţinerea activităţii în Centrul de Excelenţă pentru malformaţii cardiace la Spitalul de Copii Marie Curie. Implicarea ING Asigurări de Viaţă în aceste proiecte s-a concretizat, până în prezent, în donaţii totalizând  80.000 de euro.

De asemenea, ING susţine programul Asociaţiei M.A.M.E. „Copilaria nu trebuie trăită în spital”, prin care au fost refăcute două etaje din cadrul Spitalului Fundeni.

Un alt proiect de succes este „Lecţia de prin ajutor” – dezvoltat de ING Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD. Lansat în 2011 din dorinţa de a oferi publicului larg un set de reguli elementare pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă, programul a înregistrat doar într-un an peste 5,5 milioane de vizionări şi peste 17.000 de descărcări pentru aplicaţia oferită utilizatorilor de smartphones si tablete. În cadrul proramului, partenerii pun la dispoziţia beneficiarilor un mix complet de instrumente (site web, pagină de facebook, aplicaţii pentru smartphone, aplicaţii pentru tabletă) prin intermediul căruia se pot informa asupra modului în care trebuie să procedeze corect în situaţii care necesită acordarea primului ajutor.

Nu in ultimul rănd, colaborarea cu Fundaţia pentru SMURD s-a concretizat într-o donaţie de 20.000 de euro pentru Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare pentru achiziţionarea primului avion sanitar.

www.asigurari-pensii.ing.ro

Asociaţia Inima Copiilor este o asociaţie non-guvernamentală şi non-profit. Există şi ajută copiii bolnavi de inimă, dar nu doar pe ei, din 2006.

Între 2006 şi 2008, Inima Copiilor a dotat cu aparatură medicală de peste 480.000 de Euro Secţia de cardiochirurgie pediatrică a Institutului Inimii Niculae Stăncioiu din Cluj, unde a susţinut financiar şi 6 misiuni medicale umanitare.

Între 2009 şi 2011 a construit şi amenajat Departamentul de cardiochirurgie de la Spitalul de copii Marie Curie din Bucureşti – un proiect în valoare de aproape 4.3 milioane de Euro, din care 1.5 milioane au fost strânşi şi investiţi de Inima Copiilor. Departamentul a devenit funcţional la sfârşitul lui septembrie 2013.

La acelaşi Spital Marie Curie, Inima Copiilor a amenajat în 2012, cu Ajutorul ING Asigurări de Viaţă şi Linde Gaz România, Secţia de Cardiologie, secţie care completează proiectul dedicat cardiochirurgiei pediatrice la Marie Curie, şi a demarat în 2013 amenajarea Secţiei de Neurochirurgie.

În toamna anului 2013 Asociaţia a încheiat construcţia noii Secţii de terapie intensivă nou-născuţi, tot la Spitalul Marie Curie, proiect în valoare de 2.15 milioane euro realizat cu susţinerea Fundaţiei Vodafone România.

www.inimacopiilor.ro   si  www.facebook.com/asociatia.inima.copiilor

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.