Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

In vizita la Casa Capsa, cu istoricul Georgeta Filitti

0

Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 19 aprilie, de la orele 19:00, In vizita la Casa Capsa, cu istoricul Georgeta Filitti, sa aflam povestea celei mai celebre cafenele din Bucuresti, de mai bine de un secol.


In 1852 a fost infiintata de Grigore Capsa o cofetarie sub numele „La doi frati, Anton si Vasile Capsa”. Deschiderea se face in fostul Han Damari, peste drum de biserica Zlatari dar se va muta curand in casa Slatineanu, unde a ramas pana azi. Era un loc de intalnire foarte frecventat de peronalitatile politice marcante.
In 1873, Capsa primeste „Marea Medalie” la Expoziția de la Viena. In 1886, Grigore Capșa deschide si un hotel si inaugureaza vestita cafenea. Capsa a devenit cel mai important punct de intalnire a personalitatilor politice romanesti dar si internationale, a celor gazetaresti, culturale si artistice dar si a celor mai frumoase femei.

Tudor Arghezi numea Capsa: „Singurul local intelectual de pe Calea Victoriei.”

In 1889, Capsa primeste „Medalia de aur” la „Expozitia Universala” de la Paris. Dupa 1932 devine aproape oficial „Cafeneaua scriitorilor si artistilor”.
La 17 iunie 2003 a fost redeschis hotelul care are acum 61 de camere.
Lector: Georgeta Filitti 
Data: 19 Aprilie 2012; Ora: 19:00
Cost: 45 ron (include consumatie – ceai, apa sau cafea); Cost studenti si pensionari: 40 ron (si pentru detinatorii cardului de fidelitate)
Locatie: Cafenea Capsa, Calea Victoriei nr 36 (vis-a-vis de Cercul Militar National)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.