Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În iunie dezbatere „Raţiunea criticii”, într-o ediţie specială a revistei „BeWhere!”

0

S-a pus în vânzare, în chioșcurile și librăriile din toată ţara, ediția de iunie a revistei BeWhere!

 

În iunie dezbatem „Raţiunea criticii”, într-o ediţie specială. Vorbim despre recomandări, cronici, subiectivisme, opinii… de pe ambele părţi ale baricadei. Pentru că libertatea de expresie se propagă astăzi din click în click, iar recomandarea tinde să înlocuiască studiul analitic, ne întrebăm cine mai pune actul artistic sub lupă? Şi pentru cine?

Am purtat discuţii în contradictoriu sau la unison cu:

  • Dorin Ştefan, arhitect: „Lipsa de sens, reper şi cultură în societate duce la nevoia de critică în orice domeniu, mai ales în ştiinţa organizării spaţiului.”
  • Mihai Dinu, Director Muzical Radio Guerrilla: „La baza unei recomandări de luat în seamă stau backgroundul personal şi feelingul.”
  • Cristi Puiu, regizor: „Spectatorul ideal este criticul ideal, cu mintea şi corpul pregătite pentru evenimentul ce tocmai se petrece în faţa ochilor.”
  • Cătălin Ştefănescu, realizator TV: „Acum, critica (de teatru) arată uşor radicală, mult prea intelectuală sau chiar intelectualizată.”
  • Doina Ruşti, scriitoare: „Astăzi critica literară este aproape sufocată de promovarea literară.”
  • Dan Popescu, curator şi critic de artă: „În job description-ul criticilor se află următorul lucru: dezinserează-te.”

Continuăm campania din print cu editori.bewhere.ro, în scopul de a prezenta o echipă de editori care crede în puterea fiecărui articol semnat. Prin intermediul filmelor de prezentare, fiecare editor în parte desface sub ochii cititorului BeWhere! mecanismele unei recomandări pertinente, pentru ca fiecare să o recunoască indiferent unde ar citi-o.

Revista BeWhere! apare în prima joi a lunii. Se tipărește pe hârtie mată, într-un tiraj de 15.000 de exemplare. Se distribuie în București şi în ţară prin rețelele InMedio şi Relay, Hiparion, precum și în librăriile Anthony Frost, Eminescu, Dalles şi grupurile Cărturești, Diverta, Humanitas și Librarium la prețul de 8 lei. Abonamente pe www.bewhere.ro sau prin Zirkon Media la preţul de 35 lei/6 luni; 70 lei/12 luni.

Bonus: ne găsiţi şi la Bruxelles, în librăria de pe Clos du Parnasse 3E.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.