Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

In compania ta sunt calculatoare uzate?

1

Ateliere Fara Frontiere, ONG non-profit de insertiune socio-profesionala, a infiintat un atelier de economie sociala si solidara in cadrul caruia testeaza si reconditioneaza echipamente IT&C preluate de la companii.

Beneficiile proiectului Ateliere Fara Frontiere:

  • Colectarea gratuita a echipamentelor IT&C uzate din cadrul companiei dvs;
  • Eliberarea spatiului de depozitare;
  • Proiect valoros de dezvoltare durabila cu utilitate practica pentru comunitate;
  • Reducerea risipei si a decalajului digital in Romania: echipamentul informatic reconditionat ajunge acolo unde este nevoie, prin donatii la ONG-uri sau vanzare prin TAP persoanelor cu posibilitati modeste;
  • Garantia ca echipamentele IT&C uzate sunt reconditionate sau reciclate in conformitate cu normele europene;
  • Toate informatiile de pe hard- diskuri sunt sterse in totalitate cu soft-ul Blancco

Cum:

  • Anuntati-ne disponibilitatea dvs de a dona echipament informatic; mentionati cantitatea si tipurile;
  • Noi va contactam pentru a stabili perioada in care putem prelua echipamentul;
  • Preluarea echipamentului informatic  se face pe baza unui proces verbal de predare-primire.

Ateliere fara Frontiere detine autorizatie de mediu pentru reciclare si reconditionare, este Microsoft Authorized Refurbisher si coopereaza cu ECOTIC pentru a lupta impotriva risipei si pentru pastrarea mediului curat.

Campanie de comunicare realizata cu sprijinul programului Matra.

Atelierul ofera o solutie globala pentru echipamentele informatice uzate. Prin urmare, daca aveti computere uzate ne puteti contacta cu incredere:

Ateliere fara Frontiere
Bd Basarabia nr 256, Parcul industrial Faur, acces Poarta 1, Sector 3 Bucuresti
Telefon:/ Fax: 0314256010
colectare@ateliefarafrontiere.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.