În cadrul expoziției PUBLICations se desfășoară colecția de publicații ale lui Dan Perjovschi

0

Vernisajul expoziției va avea loc la Galeria Posibilă pe 1 decembrie începând cu ora 17:00.

În cadrul expoziției PUBLICations se desfășoară colecția de publicații ale lui Dan Perjovschi pentru a oferi publicului o perspectivă retrospectivă asupra celor peste două decenii de activitate. Expoziția vine în plus și pentru a scoate la iveală aspecte despre felul în care mediul tiparului este o platformă pentru arta publică, folosită de artist cu scopul de a-și disemina ideile.

Dan Perjovschi este recunoscut la nivel internațional pentru gesturile sale artistice ce invadează spațiile de expoziții, pentru desenele de pe pereți, pentru efemeritatea și temporaritatea operei sale.

Dincolo de spațiul expozițional și markerele permanente de pe ziduri, desenele lui rezidă în primul rând în caietele pe care le poartă mereu, ele fiind locul în care își notează ideile, în care își încearcă glumele, un teritoriu pentru experimente, Wikipedia sa personală. Desenele își găsesc ulterior locul în mediul tipărit, în cărți de artist, cataloage, ziare și reviste, cărți poștale, flyere și invitații, ilustrații și coperți de cărți.
__________
Artist: Dan Perjovschi
Curatoare: Monica Dănilă
Design de expoziție: Albert Kaan
Identitate vizuală: Alice Voinea
Cărți, ziare și cărți poștale din colecția artistului și a Galeriei Posibilă.
Joi 1 decembrie ora 17:00 la vernisajul expoziției PUBLICations a lui Dan Perjovschi.
Expoziția poate fi vizitată în intervalul 01.12.2022 – 04.03.2023.
Program de iarnă:
16:00 – 20:00
De miercuri până sâmbătă

Puteți găsi câteva dintre publicațiile artistului aici.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.