Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

In AUGUST poti face fotografii urbane, pictura pe sticla, alchimie sau networking

0

Cu ce noutati ne delectam in acest final de vara? Daca in luna august sinteti in Bucuresti, la Fundatia Calea Victoriei puteti sa va bucurati inca de atmosfera de vacanta la atelierele interactive de actorie, arte plastice, fotografie, istoria filmului si dezvoltare personala.comunicat august

Amintirile se strang in fotografii, nu-i asa? Dar cum ajungem de la poze la fotografii? Atelierul de FOTOGRAFIE urbana (11 – 13 August), sustinut de Valentin Boboc, va propune sa vedeti orasul prin „ochiul magic” al lentilei aparatului de fotografiat. Dupa ce discutam cateva reguli de baza ale artei fotografice, pornim sa exploram orasul in cautare de imagini inedite, in compania unui fotograf experimentat. La final de curs, vom analiza impreuna fotografiile culese.

Daca iubesti Bucurestiul si vrei sa stii mai multe despre el, cele trei intalniri ale cursului Bucurestiul si CASELE sale BOIERESTI (11 – 13 August) sunt o buna ocazie sa descoperi povestile caselor vechi si elegante pe care le-ai admirat de atatea ori in hoinarelile tale pe stradutele labirintice ale orasului. Gradini umbroase de altadata, doamne cu umbrelute dantelate si vile spectaculoase din care azi n-a mai ramas decat amintirea fixata in cate o fotografie de epoca – iata cu ce ne imbie la curs istoricul Anita Sterea.

Daca imaginatia si creativitatea sunt aptitudinile pe care vreti sa le dezvoltati in aceasta vara, Petruta Banita va initiaza in arta delicata si rara a picturii pe sticla. Va veti incanta ochii si sufletul privind lucrarile unor mari maestri in aceasta arta si veti invata cum sa pictati, la randul vostru, astfel de lucrari transparente.

Am pregatit pentru vacanta de vara si un curs neobisnuit de Introducere in universul animatiei japoneze ANIME, in perioada 11 – 13 August. De ce animeurile nu sunt „desene animate” si ce simboluri ale fascinantei culturi japoneze se ascund in spatele lor poti afla de la Alice Teodorescu in cele trei intalniri ale atelierului.

Daca sinteti pasionati de psihologie, simboluri si incercarea oamenilor de a intelege marile mistere ale vietii, puteti descifra motivele alchimice ce apar in opera lui C. G. Jung cu ajutorul lui Mario Barangea la atelierul Carl Gustav Jung si imaginarul Alchimiei (25 – 29 august).

Avem, deci, inca destule de facut vara aceasta in Bucuresti, asa ca va invitam sa va bucurati de ultima luna de vara in casa eleganta din strada Popa Soare 40, unde Fundatia Calea Victoriei va asteapta cu o sumedenie de bunatati culturale:

Saptamana 11 – 15 August:

Scoala de vara: PICTURA PE STICLA, cu Petruta Banita, 11 – 13 August

Mituri Astrale: Câte-n Lună si-n stele…, cu Mario Barangea, in 13 August

Antreneaza-ti Memoria prin tehnici de teatru, cu Smaranda Caragea, 11 – 13 August

Bucurestiul si CASELE sale BOIERESTI, cu Anita Sterea, 11 – 13 August

Curs practic de MACHIAJ, cu Valentina Balasa Ario, 11 si 12 August

Atelier de FOTOGRAFIE urbana: de la “poze” la fotografii, cu Valentin Boboc, 11 – 13 August

Introducere in universul animatiei japoneze ANIME, cu Alice Teodorescu, 11 – 13 August

Jocul de-a GARDEROBA: Cum sa-ti valorifici tinutele preferate, cu Ioana Nicolescu, 11 – 13 August, la Band of Creators

Saptamana 18 – 22 august:

Curs de PICTURA: ARTA PORTRETULUI, cu Maria Petreanu, 18 – 20 august

Curs de FOTOGRAFIE pentru COPII (8-13 ani), cu Violeta Neamtu, seria 18 – 22 august

Curs de vara – Initiere in ISTORIA FILMULUI, cu Vlad Trandafir, 18 – 22 august

SAMANISMUL: initiere, extaz si gindire magica, cu Mario Barangea, 18-22 august

Scoala de vara: LIMBAJUL CORPULUI, cu Irina Ungureanu, 18 – 22 august

Saptamana 25 – 29 august:

Atelier de NETWORKING: Arta de a stabili si mentine relatii, cu Cristina Ezri, 25 – 28 august

Storytelling în Public Speaking, cu Marinela Rata, 25-29 august

Carl Gustav Jung şi imaginarul Alchimiei, cu Mario Barangea, 25 – 29 august

Primii pasi in Actorie – Atelier pentru copii (4-6 ani), cu Smaranda Caragea, 25 – 29 august

Scoala de vara de pictura – Ocolul Pamantului in cinci episoade (7-12 ani), 25 – 29 august

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.