Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IMM-urile românești ar putea să exporte mai mult și mai bine

0

Companiile care au potențial de export, însă nu au suficientă expertiză, pot beneficia de trainingul „Tehnici avansate de comerț exterior și finanțare pentru IMM-uri”, organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare în perioada 14-16 mai 2018, la Marshal Garden Hotel, București.

De altfel, BERD are un întreg program dedicat IMM-urilor, Advice for Small Businesses, care oferă soluții de consultanță la îndemână în foarte multe domenii, cum ar fi strategie, promovare pentru export, management financiar, eficiență energetică, marketing și altele.

Trainingul de comerț exterior se adresează directorilor și managerilor de departamente care doresc să își dezvolte afacerea în afara granițelor țării, propunând o abordare practică și aplicată asupra tehnicilor și instrumentelor de finanțare în comerțul exterior. Pot participa directori, antreprenori și manageri din IMM-uri, indiferent dacă acestea sunt sau nu eligibile pentru programul de consultanță.  IMM-urile eligibile în program sunt cele cu o cifră de afaceri mai mică de 50 de milioane de euro, cu mai puțin de 250 de angajați, capital majoritar local și cel puțin doi ani de activitate operațională.

Pe parcursul celor trei zile de training participanții au acces la tehnici în procesul de vânzare, află cum se face asigurarea transportului internațional și a creditelor de export, și reguli practice privind servicii în străinătate. La finalul trainingului, capacitatea participanților de a gestiona operațiunile de export și de a lua decizii informate cu privire la evaluarea pieței și managementul riscului de plată va fi îmbunătățită.

Programul EBRD Advice for Small Businesses ajută întreprinderile mici şi mijlocii să crească, să reușească, să se dezvolte și să devină un adevărat catalizator al economiilor locale şi regionale. De la cele mai mici care vor să crească, la cele orientate spre piețele globale, rețeaua de consultanți şi experți ajută clienții să progreseze şi să îşi extindă perspectivele.

 

O măsură a succesului IMM-urilor care trec prin acest program este procentul celor care și-au mărit cu o treime cifra de afaceri (respectiv de 72%), completat cu numărul celor care își îmbunătățesc productivitatea în medie cu 26 la sută (peste jumătate dintre IMM-urile participante).

Gama activităților de consultanță, evenimentele în pregătire, traininguri și întâlniri de networking, precum și alte detalii ale Programului EBRD Advice for Small Business pot fi găsite pe www.knowhowromania.ro

Despre BERD

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituționali din România, cu investiții în țară de 7,6 miliarde de euro în peste 400 de proiecte. Angajamentul BERD față de dezvoltarea întreprinderilor locale din România a început în 1993, odată cu lansarea serviciilor de consultanță pentru micul business. BERD a ajutat peste 700 de întreprinderi să acceseze servicii de consultanță şi să îşi transforme afacerea. Într-un an de la finalizarea unui proiect de consultanță, 72% dintre companiile care au colaborat cu BERD și-au mărit cifra de afaceri, în medie cu 45%, iar 55% și-au îmbunătățit productivitatea, pe măsură ce și-au extins afacerea.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.