Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IEsc – urban, contemporan, românesc. Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Iei

0

creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Primăriei Municipilui București, sărbătorește Ziua Internațională a Iei printr-un eveniment urban, contemporan, românesc numit simplu, IEsc. Așadar, în perioada 23- 24 iunie 2015 vă invităm în Grădina cu Filme din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, la ateliere de creație, concert în aer liber, sesiuni foto și multe alte surprize menite să celebreze IA.

Pe 24 iunie, de Sânziene, românii din țară și de pretutindeni sărbătoresc Ziua Internațională a Iei, la inițiativa comunității „La Blouse Roumaine”. Astăzi IA este celebrată în 48 de țări și în sute de orașe de către cei care ne îmbrățișează cultura.

afis-70x100--k--web

IEsc este un eveniment pe care îl dedicăm acestei piese de port popular ce a devenit brand de țară. Veți participa la un mix de manifestări urbane: ședințe foto neconvenționale, ateliere creative, expoziție de accesorii, proiecție de film românesc – Aferim! și concert Maria Răducanu – la Grădina cu Filme, precum și multe alte surprize pregătite pentru iubitorii de frumos, pentru cei care apreciază valoarea acestui simbol național.

Dacă în trecut IA reprezenta un articol vestimentar purtat în zi de sărbătoare la sate, astăzi este un simbol al valorilor autentice românești, cu care se identifică inclusiv omul modern. IEsc susține revitalizarea iei tradiționale, care s-a bucurat în ultimii ani de o puternică promovare, devenind o sursă de inspirație pentru mulți designeri și artiști contemporani.

Intrarea la toate activitățile din cadrul IEsc este gratuită.

Studiouri foto și Beauty corner

Păstrând legătura vechi-nou, vom reda prin decoruri un colț de odaie românească și unul cu motive tradiționale reinterpretate. Ii vechi și ii noi sunt puse la dispoziția publicului pentru a se integra cât mai bine în poveste, iar bujorii în obrăjori și cosițele împletite sunt asigurate de Beauty District prin ședințele gratuite de make-up și hair styling .

Ateliere creative

IEsc provoacă vizitatorii să-și dea frâu liber imaginației în cadrul celor trei ateliere creative susținute de branduri 100% românești: Reciclare Creativă – cu platforma Wunderkraft, Karusello și Șezătoarea Urbană. Două zile în care „oameni pasionați de a încerca artă pură și nebună, așa… ca un manifest al propriei creativități” produc o „legătură vizibilă între cultura urbană contemporană și expresiile culturale tradiționale”, „dând valoare și simț artistic lucrurilor simple” este promisiunea pe care organizatorii și artiștii participanți la eveniment o fac publicului.

Proiecție de film românesc – „Aferim!”

Din dorința de a promova arta românească și creatorii săi, evenimentul propune publicului, în prima seară, proiecția unuia dintre cele mai apreciate proiecte cinematografice românești, „Aferim!”, în regia lui Radu Jude. Premiat la festivalul Internațional de la Berlin cu Ursul de Argint, pentru cea mai bună regie, acest film istoric este un tablou al Ţării Românești de la începutul secolului al XIX-lea.

Concert Maria Răducanu

În ultima seară, pe 24 iunie, vă așteptăm la concert! Maria Răducanu ne va purta de la doina românească, la etno-jazz, blues sau fado într-o călătorie muzicală neașteptată.

Maria iubește improvizația și invită publicul, cu fiecare concert, să intre într-un joc al sunetelor.

Detalii despre eveniment și programul complet pe www.facebook.com/creartIEsc .

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.