Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Harta Deplastificat, prin care ai acces gratuit la apa potabilă, ajunge și în București.

0

București, 30 iulie 2021 – Deplastificat vine în întâmpinarea problemei globale a poluării cu plastic, prin harta Deplastificat. Disponibilă de azi, 30 iulie, hartă ajută la evitarea achiziționării sticlelor de plastic. Pentru a reduce poluarea cu PET-uri de plastic, comunitatea locală este încurajată să folosească recipiente de apă reutilizabile, punându-le la dispoziție o hartă digitală cu toate locurile din oraș unde pot avea acces gratuit la apă potabilă, dacă vin cu recipientul propriu. Astfel, se evită cumpărarea unei sticle din plastic care poluează.

Inițiativa Deplastificat ajunge în București cu ajutorul Asociației Micile Bucurii. Harta Deplastificat București este disponibilă pe zecelarece.ro/tag/deplastificat. La intrarea pe site, la introducerea cuvântului „deplastificat” în bara de căutare, vor fi disponibile informațiile celor 38 de localuri ce s-au alăturat inițiativei. Harta este, totodată, disponibilă prin scanarea codului QR ce poate fi găsit la intrarea oricărui local partener.

Printre locațiile care s-au alăturat inițiativei se enumără: Orygyns, Beans and Dots, Animaletto, m60, Miss Ale, Magazin Zero Waste, Anagram Brewery.

În fiecare minut, în întreaga lume, sunt cumpărate un milion de sticle de plastic. Timpul mediu pentru descompunerea completă a unei sticle de plastic este de aproximativ 450 de ani. Unele materiale plastice durează până la 1000 de ani pentru a se biodegrada. Mai mult decât atât, 90% din toate sticlele de plastic nu sunt nici măcar reciclate, însumând 13 miliarde de sticle de plastic, pe an.

Poluarea cu plastic este o problemă globală majoră, o problemă pe care o generăm zilnic și pentru care încă nu am găsit o soluție. Credem că fiecare individ poate face o schimbare, iar prin harta Deplastificat ne dorim să oferim o soluție simplă și, astfel, să putem produce încet dar sigur schimbarea” spune Roxana Buzețelu, fondator Micile Bucurii, ONG cu grijă față de natură.

Harta Deplastificat a început ca o inițiativă în Oradea, unde 17 localuri s-au alăturat luptei împotriva poluării cu plastic. Acum, în București, misiunii Deplastificat s-au alăturat 38 de localuri (restaurante și cafenele) care au fost de acord să ofere apă atât clienților cât și non-clienților.

Despre Micile Bucurii

Micile Bucurii este un ONG la început de drum care are scopul de a încuraja oamenii să se întoarcă spre viața trăită conștient, pentru a putea respecta natura care ne înconjoară și a îi înțelege rolul vital pe care aceasta îl joacă. Înțelegerea interdependenței ne va oferi posibilitatea să o privim ca pe un întreg din care noi facem parte. Aceștia se ocupă cu inițiative și proiecte îndreptate spre protejarea mediului înconjurător și programe de educare și conștientizare pentru un trai de viață sustenabil.

Despre zecelarece

zecelarece este un proiect onest, simplu conceput pentru a oferi o listă selectată manual a celor mai bune localuri din București. Aceștia pun la dispoziție publicului larg o hartă interactivă online, unde niciunul dintre acele localuri nu plătesc să primească publicitate, astfel oferind o selecție sinceră. De această dată, puteți găsi și lista completă a localurilor unde puteți avea acces gratuit la apă dacă veniți cu sticla voastră reutilizabilă.

Micile Bucurii

Site: https://micilebucurii.ro/

E-mail: roxana@micilebucurii.ro

Facebook: https://www.facebook.com/micibucuriialevietii

Instagram: https://www.instagram.com/micilebucurii/

Zecelarece

Site: https://zecelarece.ro/

E-mail: zecelarece@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/zecelarece

Instagram: https://www.instagram.com/zecelarece/

Deplastificat

Site: https://deplastificat.ro/

E-mail: deplastificat@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/deplastificat

Instagram: https://www.instagram.com/deplastificat/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.