Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GALERIE FOTO: Clădiri din București luminate în mov aseară pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

0

Ieri cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități mai multe companii, ambasade și organizații din România și-au luminat clădirile în mov, culoarea simbol pentru susținerea acestor persoane, la inițiativa Camerei de Comerț Române pentru Diversitate

Mai multe companii, ambasade și organizații din România printre care Ambasada Suediei în România, AFI Europe România, Dell Technologies, Dentons, Fundația Motivation, Globalworth, ING Bank, Kaufland, Raiffeisen Bank, Sky Tower și Special Olympics România s-au alăturat inițiativei Camerei de Comerț Române pentru Diversitate și au marcat ieri Ziua Persoanelor cu Dizabilități prin luminarea în mov a clădirilor de birouri, transmițând astfel un mesaj de solidaritate cu aceste persoane.

Conform statisticilor oficiale în România trăiesc aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilități.

Galeria foto este disponibilă aici – https://www.facebook.com/RDCC.ro

Ieri s-a înființat în România prima Cameră de Comerț pentru Diversitate din lume aceasta având ca scop promovarea principiilor diversității și incluziunii în rândul mediului de business din țară, susținerea afacerilor românești conduse de grupuri minoritare sau care se confruntă cu inegalități economice și sociale precum femei, persoane LGBT, romi, persoane cu dizabilități și alte grupuri, și de a fi o punte de legătura între mediul de afaceri și societatea civilă care luptă pentru drepturi egale și incluziune socială.

Proiectul este singurul de acest gen din lume, organizat pe modelul unei camere de comerț, și care printr-un întreg portofoliu de activități, de la mentorat și coaching, până la traininguri, networking și certificări, susține economia și societatea românească pentru a valoriza cât mai bine potențialul generat de respectarea principiilor diversității și incluziunii. Camera de Comerț Română pentru Diversitate este fondată de Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul “Orașul Meu, Culorile Mele” și a fost inspirată de proiectul Carta Diversității din România. Alți membri includ Asociația Accept, Accenture, GKN Fokker Engineering, Roma Entrepreneurial Development Initiative (REDI) și Visa, cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ca membru de onoare. Camera de Comerț Română pentru Diversitate este audiată de PwC.

Despre Camera de Comerț Română pentru Diversitate

Camera de Comerț Română pentru Diversitate este o organizație non-profit al cărei scop este promovarea principiilor diversității și incluziunii în mediul de afaceri românesc, dar și susținerea economiei și societății românești prin valorizarea aplicării acestor principii. Organizată pe modelul unei camere de comerț de afaceri, organizația își propune ca utilizând o serie de instrumente precum training-uri, sesiuni de networking, workshops, studii, rapoarte și analize să contribuie la o mai bună integrare a acestor principii și la susținerea activă a acelor afaceri care înteleg și recunosc în diversitate și incluziune un plus de valoare. Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul “Orașul Meu, Culorile Mele” sunt membrii fondatori ai Camerei de Comerț Române pentru Diversitate. Mai multe informații pe www.rdcc.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.