Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala United Way România 2015: „Schimbarea începe cu noi”

0

Fundația United Way România a prezentat miercuri, 13 mai, la Gala anuală a organizației, reuşitele din comunitate de anul trecut. Pe scena celei de-a 10a ediţiei a Galei United Way au urcat companii şi donatori importanţi, voluntari, ONG-uri şi autorități care s-au implicat de-a lungul anului în proiectele susţinute de fundaţie, personalități care au promovat cauzele sociale, dar şi câţiva dintre oamenii pe care United Way îi ajută să aibă un viitor mai bun.

Pentru United Way a devenit o tradiție să premieze generozitatea și implicarea în comunitate. În acest an, evenimentul a stat sub semnul mesajului „Schimbarea începe cu noi” şi ne-am propus să arătăm tuturor că sunt o parte din impactul în comunitate şi în vieţile oamenilor pe care îi ajutăm.

Gala United Way - foto Alex Damian

Andreea Raicu a fost invitată pe scenă pentru a primi un premiu special alături de cei mai implicaţi voluntari şi alergători care au strâns fonduri pentru United Way la Maratonul şi Semi Maratonul Internaţional Bucureşti 2014.

Membrii Societății Tocqueville a United Way România, care oferă peste 10.000$ pe an în nume personal, au urcat pe scenă pentru a primi trofeele şi pentru a vorbi despre ceea ce îi motivează să se implice la un nivel atât de înalt.

United Way a premiat și cei mai implicați voluntari în programul de tutorat și mentorat, care au oferit din timpul și cunoștințele lor pentru a ajuta copii și tineri în dificultate. De asemenea, Președintele Boardului United Way România, Radu Florescu, a oferit două premii speciale unei familii care a reușit, cu ajutorul programului „Învață să reușești”, să își susțină patru copii în școală – fiul cel mare fiind deja la facultate – și Școlii gimnaziale nr. 126 din București, unul dintre partenerii noștri cei mai dedicați în programul Academia Profesorilor.

În 2014, United Way a reuşit să susţină peste 9.400 de oameni în dificultate, cu ajutorul a peste 60 de companii partenere, 3.000 de donatori – dintre care 40 Major Donors – şi peste 900 de voluntari. Toate eforturile şi implicarea lor au fost transpuse într-o poveste grafică de Paul Dumitru, care i-a invitat pe oaspeţi să îşi lase şi amprenta pe desenul final, simbolizând schimbarea pe care United Way o aduce în comunitate.

Un alt moment inedit al serii a fost povestea construită de Bogdan Grigore împreună cu invitaţii Galei şi provocarea lansată de el acestora: aceea de a folosi cadourile primite cu generozitate de Dacris, câte un selfie-stick personalizat, pentru a-şi face fotografii în grup imaginându-şi că sunt un tânăr care tocmai a intrat la facultatea dorită şi se bucură alături de familia sa.

“Trebuie să facem un efort în plus și să continuăm să investim în comunitatea în care trăim. Mulți oameni înțeleg greșit filantropia și cred că a dona înseamnă doar atât – un act de caritate. United Way înseamnă mai mult decât filantropie, înseamnă investiție – în educație, sănătate – o investiție care are un impact real asupra societății și a viitorului nostru. Când investim în comunitatea noastră, investim de fapt în noi înșine și în viitorul copiilor noștri”, a declarat Radu Florescu, Președintele Fundației United Way România.

Organizarea Galei a fost posibilă cu sprijinul partenerilor GlaxoSmithKline, Kinstellar, KPMG, DLA Piper, Dacris, Raiffeisen Leasing, Stejarii Country Club şi Privileg Catering.

Evenimentul a fost prezentat de Alexandru Constantin şi Diana Bart (Prima TV) și s-a bucurat de prezența E.S. Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Israelului în România, E.S. Park Hyo-sung, Ambasadorul Coreei de Sud în România şi E.S. Philippe Bekke, Ambasadorul Belgiei în România.

Despre United Way România

United Way România este o fundaţie românească independentă, afiliată la United Way Worldwide. Misiunea noastră este îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunitate prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului, pentru ca toată lumea să aibă şanse egale la educaţie, sănătate şi un venit decent. Alături de 55 de companii, 2.800 de donatori şi 950 de voluntari, în 2013 United Way a ajutat aproximativ 7.800 de persoane în situaţii de risc din Bucureşti, Cluj şi Timişoara pentru a pune în practică principiul că „mai bine” nu poate exista decât dacă înseamnă „mai bine pentru toţi”.

www.unitedway.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.