Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2014 și-a desemnat câștigătorii

0

A șasea ediție a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, organizată de ECOTIC, ALUCRO, Asociația pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România și Hotnews, și-a premiat laureații joi 11 decembrie, în prezența autorităților de mediu, a partenerilor și a reprezentanților mass-media.

 

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ajunsă în acest an la cea de-a șasea ediție, reprezintă o formă de recunoaștere și de promovare a campaniilor dedicate protecției mediului. Astfel, organizatorii premiază în fiecare an cele mai bune proiecte și exemple de bune practici destinate îmbunătățirii condițiilor de mediu în cadrul comunităților locale, precum și programele de responsabilizare socială.

DSC_1814[1]

Ediția din acest an a Galei s-a desfășurat pe platforma online www.galapremiilorpentrumediu.eu, în perioada 01 octombrie – 30 noiembrie 2014, reunind până la finalul perioadei de înscriere 61 de proiecte destinate protecției mediului, conservării resurselor planetei și prevenirii risipei acestora, dezvoltate de companii, instituții publice, instituții de învățământ și organizații non-guvernamentale. Anul acesta, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit cel mai mare număr de proiecte înscrise în această competiție.

„Suntem extrem de implicați pentru aceste proiecte care sunt în desfășurare, dar fără implicarea societății civile rezultatele ar fi mult mai greu de obținut. Este și motivul pentru care Ministerul Mediului a lansat anul acesta, prin AFM, o linie de finanțare prin care am alocat 20 de milioane de lei ONG-urilor care vor să se implice în proiecte de conștientizare a problematicii de mediu. În jurul nostru sunt oameni cărora trebuie să le mulțumim deoarece prin intermediul lor se implementează măsuri pentru un mediu mai curat, un consum mai redus al resurselor. ” a declarat Anne-Marie Jugănaru, Secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice.

La categoria ONG, Asociația Solar Decatlon București a fost desemnată câștigătoare pentru eforturile depuse în cadrul proiectul EFdeN.

Premiul destinat Companiilor a fost acordat DHL International Romania pentru proiectul „RRRR sau Reciclează la puterea a 4-a în cadrul Programului GoGreen”.

Premiul aferent categoriei Instituțiilor Publice a fost acordat Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Olt, care alături de Agenţia Pentru Protecţia Mediului Teleorman și Asociația WWF Programul Dunăre Carpați România desfășoară proiectul “Conservarea transfrontalieră a speciilor de Phalacrocorax pygmaeus şi Aythya nyroca în situri cheie din România şi Bulgaria”.

Premiul destinat Instituțiilor de învățământ a fost acordat Şcolii Gimnaziale “Liviu Rebreanu’’ din București  pentru proiectul „Ecocitadela-21”.

Constatăm cu satisfacție faptul că Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a devenit un eveniment anual de tradiție care popularizeză cele mai interesante proiecte de protecția mediului și CSR derulate de instituții, companii și organizații non- profit. Vom continua să dezvoltăm în anii viitori această inițiativă împreună cu partenerii noștri pentru a încuraja formarea unei atitudini prietenoase față de mediu la nivelui populației României.”- a declarat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

În cadrul Galei au mai fost acordate premiile speciale ECOTIC precum și premiile ALUCRO.

Compania SAMSUNG Romania a fost premiată de către ECOTIC pentru contribuția la conștientizarea populației și colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Salubris Iași și Retim Ecologic Service din Timișoara au fost de asemenea premiate de către ECOTIC pentru performanțe deosebite în activitatea de colectare DEEE în 2014, iar Greentronics pentru eficiență în gestionarea comenzilor de ridicare a DEEE.

ALUCRO a acordat premiile în concursul Can Design Festival. Marele Premiu la Categoria Elevi a fost acordat pentru lucrarea “Cartier ecologic” realizată de elevii Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța – Samoilă Bogdan, Robu Valentin, Croitoru Corin, Bîrsan Iulia, Moga Andrei, Ciotoi Carol, Mușetoiu Jenica, Buturugă Andreea Stoica Emilia și Brăescu Aida.

Marele Premiu la Categoria Adulți a fost acordat pentru lucrarea “Mașina” realizată de Diculescu Horia-Constantin, student al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Alucro a acordat și trei premii de popularitate pentru cele mai populare lucrări, în funcție de numărul de voturi primite pe pagina de Facebook a concursului Can Design Festival.

Locul I la Premiul de Popularitate a fost acordat pentru lucrarea „Colindători”, realizată de Matei Teodora, Iancu Andreea, Negoițescu Ioana și Zoicaș Andra.

Locul II la Premiul de Popularitate a fost acordat pentru lucrarea “Instituții și obiective ale orașului București” realizată de Mareș Mihaela.

Locul III la Premiul de Popularitate a fost acordat pentru lucrarea „Acasă” realizată de Muicu Anca Georgiana și Breaz Ioana.

Juriul concursului Can Design Festival a fost format din: Adina Magsi – General Manager Alucro; Luiza Maria Jipescu –Corporate Citizenship & Corporate Affairs Manager IBM Romania; Adriana Calcan – General Manager ROMPREST; Cristina Enache Director Departament Proiectare Urbana si Peisagistica, Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Nicoleta Talpeș – Managing Director, Media Image Factory.

Lucrarile premiate pot fi vazute pe site-ul concursului www.candesignfestival.ro și pe pagina de Facebook www.facebook.com/CanDesignFestival .

Concursul a fost organizat în parteneriat cu IBM România, Romprest și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cu sprijinul partenerilor media Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, 24 FUN, StopCO2, Revista Bulevard, Mai Mult Verde, Arhitecura Verde, Ziare.com și TV City.

 „Pornind de la programul Every Can Counts, ne-am dorit să transpunem colectarea dozelor într-un concurs de creativitate, dar care să îi determine atât pe copii, cât și pe adulți să aibă inițiative concrete de protejare a mediului. ” a declarat Adina Magsi, Director General ALUCRO.

În cadrul Galei, au fost premiați și câștigătorii proiectului “Reciclează cu ECOTIC!”. Marele premiu pentru categoria Deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) a fost acordat companiei Frigoglass România pentru predarea a 294,5 tone deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Marele premiu pentru categoria Deșeuri de baterii și acumulatori portabili (DBA) a fost acordat companiei FLEXTRONICS ROMÂNIA pentru predarea a 338 Kg de astfel de deșeuri în acest proiect.

De asemenea, au mai fost premiate și companiile Servus Information and Communication Technologies, Konika Minolta Business Solutions și MBL Computers la categoriei DEEE, iar Hitachi Power Tools, Total Technologies și Vitacom Electronics la categoria DBA.

Ediția din acest an a evenimentului de premiere a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat a găzduit și Caravana ECOTIC, expoziția mobilă în care sunt expuse 10 tipuri diferite de echipamente electrice și electronice descompuse, evidențiindu-se în scop educativ componentele acestor deșeuri.

Caravana ECOTIC este proiectul de conștientizare menit să contribuie la schimbarea atitudinii celor mici, precum și a adulților cu privire la protejarea mediului înconjurător și valorificarea resurselor, în special față de deșeurile de echipamente electrice și electronice. Acest proiect este co-finanțat prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene.

Evenimentul de premiere a fost transmis live pe site-ul www.ecotic.ro și www.alucro.ro, precum și pe paginile de Facebook ale organizatorilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.