Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Comunitară București caută proiecte pentru “Jocurile Cartierului”

0

Fundația Comunitară București lansează apelul pentru proiecte “Jocurile Cartierului”, parte din programul “Sportul pentru toți”. Susținut de Decathlon România, programul pune în mișcare comunități și face accesibile plăcerea și beneficiile practicării sportului. “Jocurile cartierului” susține organizații sau grupuri de inițiativă din București să dezvolte o atitudine constructivă față de sport și să dezvolte spiritul comunitar în cartierele din oraș.

“Jocurile cartierului” vor aduce în același loc adulții, copiii și seniorii din comunitate, care se vor bucura de mișcare și vor contribui la întărirea spiritului de comunitate și bună vecinătate.

Comunitățile din București sunt încurajate să ia în stăpânire un spațiu public, în care se vor desfășura activități sportive variate pentru toți membrii comunității, pe parcursul unei zile sau al unui weekend întreg din luna septembrie 2021.

Bugetul total al acestui pilon este de 15.000 euro.

Conceptul “Jocurile cartierului”, creat și implementat inițial în anul 2011 de către Daniel Lixandru de la Asociația Corporeanima, a ajuns în 2019 la a 10-a ediție. În cadrul pilonului, Asociația Corporeanima va fi susținută să organizeze o ediție demonstrativă pe 12 iunie din care potențialii aplicanți se vor putea inspira, în cartierul Costeasca. (data va fi reconfirmată, în funcție de evoluția restricțiilor locale)

Cine poate aplica

În cadrul pilonului “Jocurile Cartierului” sa va acorda finanțări în valoare totală de 10.000 de euro pentru evenimente comunitare sportive, accesibile pentru toate categoriile de vârstă, iar 5.000 de euro sunt alocați pentru ediția demonstrativă.

Pot aplica organizații sau grupuri de inițiativă din București.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație și exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-ul programului: https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/jocurile-cartierului/

Aplicațiile vor fi evaluate de către un juriu independent, din care fac parte: Cristian Neagoe, fondator si organizator Street Delivery, manager cultural, specialist PR; Miruna Nichita, manager program Swimathon București, organizator evenimente sportive; Ana Nicolescu, fondator Parenting PR, blogger Mămica Urbană, creator de comunități; Gabriel Solomon, ultramaratonist,  organizator de evenimente sportive, co-fondator Galantom.ro; un reprezentant din partea Decathlon România.

Propunerile de proiect vor putea fi trimise prin intermediul platformei http://www.bucuresti.grantmanager.ro până pe 17 iunie 2021.

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 9 iulie 2021.

În cadrul pilonului “Jocurile Cartierului”, Fundația Comunitară Brașov organizează lansarea apelului de proiecte și a ediției demonstrative din Brașov. Detalii: https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro/jocurilecartierului/

Despre Decathlon

Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente sportive ce respectă cele mai înalte standarde de calitate și inovație din domeniu. La nivel național, Decathlon reunește peste 1200 de colaboratori, într-o rețea de 28 de magazine, la care se adaugă platforma online decathlon.ro. Magazinul include produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Kipsta, Nabaiji, Oxelo, Domyos, Btwin sau Kalenji, cu un raport excelent calitate – preț.

Decathlon comercializează și articole cu eticheta Fabricat în România, produse fabricate în cele 3 unități de producție din țară: București, Timișoara și Reșița. În cadrul acestora sunt produse echipamente sportive marcă proprie pentru drumeții montane și trekking, precum încălțăminte, dar și articole textile pentru ciclism și biciclete pentru adulți și copii, pentru ciclism, triatlon, sporturi de echipă.

Despre Fundația Comunitară București

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 9 ani, a finanțat peste 500 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu mai mult de 2,1 milioane de euro. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din țară.

Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabucuresti.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.