Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Freș de documentar românesc la Docuart Fest 2015

0

București Docuart Fest își va întâmpina participanții cu un nou concept în cadrul celei de-a IV-a ediții de festival de film documentar românesc programat în perioada 30 septembrie – 4 octombrie.

afis_docuartFest_2015
Docuart adoptă o nouă identitate care anunță selecția de filme proaspăt produse ce urmează a fi proiectate la festival. „Freș de documentar românesc” este sloganul care semnează afișul Docuart Fest, reprezentând lista celor 26 de documentare realizate în 2014-2015 incluse în cele 3 secțiuni competiționale: principală, studențească și documentar TV.

Conceptul „freș” nu îmbracă doar producțiile recente de film, ci și restul elementelor care se vor intersecta pentru prima oară în acest context, în festival regăsindu-se la Cinemateca Eforie o expoziție semnată de Raluca și Matei Arnăutu și un colț special amenajat dedicat radio documentarelor marca StoryMania pe care participanții le pot asculta liber. Expoziția ,,Noise and Silence” va prezenta instalații care fac trimitere directă la mediul cinematografic și radiofonic. Raluca sondează limitele zgomotului în cadrul unor instalații mute, alături de alte câteva instalații semnate de Matei. Acesta este și creatorul afișului BDF 2015. De asemenea, „freș” este și prezența celui de-al doilea spațiu de proiecții, și anume Cinema Muzeul Țăranului.

„Ne-am dorit să încercăm o abordare proaspătă, un vizual pentru suflul tânăr care se participă. Schimbarea nu implică eradicarea unor elemente, ci întâmpinarea unora noi, încercând să oferim mai mult, să ancorăm documentarul în noțiuni contemporane. Am pornit pe un drum plin de noi idei, activități și oportunități pe care le vom materializa prin aceleași valori și dedicare pentru cultură, lucruri pe care încercăm să le încurajăm continuu”, spune Daniela Apostol, director festival.

București Docuart Fest este singurul festival de film dedicat exclusiv documentarului românesc, având mai multe activități derivate pe parcursul anului, prin care încurajează consumul acestui gen cinematografic. Intrarea la festival este liberă.

Ediția din acest an este realizată de asociația Docuart cu sprijinul UCIN (Uniunea Cineaștilor din România), partener principal Muzeul Național al Țăranului Român.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.