Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fitness mental și emoțional prin actorie

0

Fitness mental si emotional prin actorie

Ce?

Te-ai întrebat vreodată cum e să îți depășești blocajele în joacă? Să uiți că ești un matur responsabil și să îți dai voie să redevii copil? Să fii pentru câteva ore „departe de lumea dezlănțuită ” și să lași toate platoșele și măștile afară? Să te conectezi cu persoane pe care abia le-ai cunoscut…fără să simți că e ceva greșit în asta?
Asta se întâmplă la un atelier de improvizație. Înveți jucându-te, să fii tu însuți și să retrăiești bucuria de a fi un copil răsfățat căruia i se permite orice.

Fiecare întâlnire are o tematică diferită și îți dă energia de care ai nevoie pentru o întreagă săptămână.

1. Eliberare de blocaje emoționale, eliminarea stresului și energizare (12 ianuarie)

Atelierul e menit să te scoată din rutina zilnică, să îți dea un restart, să te ajute să elimini stresul acumulat peste zi și să te umple de energie și de voie bună. Îți dezvolți atenția distributivă, puterea de concentrare, viteza de reacție și abilitățile de coordonare (minte, corp, glas). Pleci cu  foarte multă energie pozitivă, mai relaxat, cu zâmbetul pe buze și mai deschis către comunicare și relaționare.

2. Autocunoaștere și creșterea încrederii în sine (19 ianuarie)

Cu cât te cunoști mai bine, cu atât îi cunoști și pe ceilalți și cu atât ești mai puternic în fața destinului, fiind capabil de a-i influența pe ceilalți. Vom face exerciții de dicție, de cunoaștere, de transmitere și de interpretare a unui mesaj, exerciții pe perechi și de grup, joculețe de improvizație, de atenție distributivă, de memorie. Vei  afla care sunt punctele tale forte și slabe și vei învăța să le folosești în avantajul tău, vei lucra cu emoțiile într-un mod constructiv, astfel încât să diminuezi teama de a te exprima liber.

3. Dezvoltarea creativității și a spontaneității  (26 ianuarie)

Odată cu descoperirea punctelor forte și  odată cu eliberarea barierelor emoționale, te poți exprima ușor, liber, autentic,poți fi inovativ și spontan.  Atelierul e presărat cu exerciții de dicție, de respirație, de interpretare a unui text,  atât individuale, cât și pe perechi sau de grup. Joculețe de improvizație, creativitate, de atenție, de memorie, de gestionare și de management al emoțiilor.

4. Tehnici de actorie aplicate în Public Speaking  (31 ianuarie)

În actorie există o serie de tehnici, cu denumiri care mai de care mai simpatice și cu rezultate care pot fi ușor aplicate în public speaking și în viața de zi cu zi. Dintre ele, menționez doar câteva, cât să vă atragă atenția și să stârnească zâmbete: Poveste mută, Cârnați cu fasole, Discurs cu brațele, Vorbire la pereți și, bineînțeles, Discursul informativ / persuasiv pe o anumită temă dată, când aplicăm toate tehnicile învățate cu scopul de a prezenta un discurs clar, convingător, captivant și cu impact. Se anunță o seară distractivă!

5. Interconectare și comunicare excelentă în echipă/între echipe (2 februarie)

Atelierul are ca obiectiv construirea și / sau consolidarea de relații puternice în și între echipe, cu scopul de a îmbunătăți exponențial comunicarea, productivitatea și eficiența echipei. Prin comunicare și relaționare, ajungi să conștientizezi propria valoare și contribuția individuală într-o echipă, cunoașterea și recunoașterea punctelor forte și slabe ale unei echipe. Creștem încrederea și stima de sine a fiecăruia, determinarea și  motivația puternică pentru a urma obiectivul propus.

Cu cine?

Ștefana Badiu este actriță profesionistă, trainer de dezvoltare personală prin tehnici de improvizație și blogger motivațional (www.culegvise.ro). Fostă corporatistă, o fire foarte jucaușă și energică, cu spirit antreprenorial, și-a dat demisia din multinațională și a înființat, în urmă cu aproape 2 ani, împreună cu Mădălina Berdilă și Irina Beșcucă – școala de actorie – Dream & Act – care-și propune să ajute oamenii să-și descopere talentul, potențialul și să capete abilități specifice actorilor. A ținut peste o sută de evenimente și workshopuri de actorie, pe diferite tematici și în prezent este la a 7-a generație de cursanți. Joacă în piese de teatru, reclame, a coordonat și a pus în scenă numeroase spectacole cu participanții la cursurile de actorie.

Cu ce?

Vino cu voie bună și cu un strop de nebunie.

Când?

  1. luni@incubator107, 12 ianuarie 2015 de la 19:00 la 22:00
  2. luni@incubator107, 19 ianuarie 2015 de la 19:00 la 22:00
  3. luni@incubator107, 26 ianuarie 2015 de la 19:00 la 22:00
  4. sâmbată@incubator107, 31 ianuarie 2015 de la 19:00 la 22:00
  5. luni@incubator107, 2 februarie 2015 de la 19:00 la 22:00

Unde ?

Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici: http://bucuresti.incubator107.com/atelier/Breasla%20Mi%C8%99c%C4%83torilor/1446, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.

Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie – http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.