Filme de autor la Cinema în aer liber, pe Insula Artelor din Parcul Titan

0

De pe 16 august si pana pe 11 septembrie, cinematograful itinerant Cinema in aer liber poposeste pe Insula Artelor din Parcul Titan si aduce anul acesta pe marele ecran 20 de filme: zece dintre cele mai bune productii din ultimul an, o selectie de filme cu tematica istorica, centrata pe personaje celebre si una cu unele dintre cele mai apreciate filme ce au ca tematica „mit versus realitate”. Acestea vor putea fi urmarite la Bucuresti, timp de 4 saptamani, de marti pana duminica. Intrarea la proiectii este libera iar programul complet este disponibil pe https://cinemainaerliber.ro/.

Programul primei saptamani este:

Marti, 16 august – Anii nostri de glorie, regia: Gabriele Muccino, cu: Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart, Claudio Santamaria, Nicoletta Romanoff

Premii: 1 premiu Italian National Syndicate of Film Journalists 2020 si 12 nominalizari

Detalii: AP12, 129 min., drama, Italia

Sinopsis: Italia, 1980. Trei adolescenti idealisti, Paolo, Giulio si Riccardo, sunt nedespartiti si impart totul frateste. Intre ei iși face loc Gemma, iubita lui Paolo, care devine o constanta a vietii lor. Dar timpul trece, iar viata ii desparte pe masura ce fiecare isi urmeaza propriul drum. De-a lungul anilor, cei patru prieteni se vor regasi si se vor pierde in repetate randuri, fiecare confruntandu-se cu propriile sperante, deziluzii, succese si esecuri si mai ales cu trecerea timpului.

Trailer: https://youtu.be/Rz4Jp8gcyDQ

Miercuri, 17 august – Marie Antoinette, regia: Sofia Coppola, cu Kirsten Dunst

Premii: 1 premiu Oscar 2007, 1 premiu Cannes 2006 si 1 nominalizare

Detalii: AG audienta generala, 2006, 120 min., drama, SUA

Sinopsis: Kirsten Dunst interpreteaza rolul tinerei printese a carei soarta a devenit izvor de mit si legenda. Povestea incepe cand Maria Antoaneta, la numai 14 ani, este smulsa din casa parinteasca si din grupul ei de prieteni si trimisa in sofisticata si decadenta curte de la Versailles, in stralucitorul palat de langa Paris.

Maria Antoaneta nu este decat un pion in aceasta casatorie aranjata, al carei unic scop este intarirea relatiilor politice intre doua natiuni. Sotul ei adolescent, Ludovic (Jason Schwartzman), Delfinul, este mostenitorul tronului Frantei. Dar Maria Antoaneta nu este deloc pregatita pentru a fi blajina regina pe care Franta si-o doreste. In spatele toaletelor luxoase, ea este o tanara femeie speriata si confuza, inconjurata de detractori rautaciosi, lingusitori nesinceri si barfe. Prinsa in capcana de conventiile noului ei regim de viata, Maria Antoaneta trebuie sa gaseasca o cale pentru a se integra in complexa si inselatoarea lume a Versailles-ului.

Trailer: https://youtu.be/yBWyKRoh98U

Joi, 18 august – Belle, regia: Mamoru Hosoda

Detalii: AG, 121 minute, animatie, Japonia

Sinopsis: Varsta adolescentei este una dificila pentru Suzu, o fata timida de 17 ani ce locuieste alaturi de tatal ei intr-un sat din Japonia. Intr-o zi Suzu decide sa-si creeze un cont pe „U”, o lume virtuala cu peste 5 miliarde de membri. Devine astfel Belle, o frumoasa cantareata care se bucura de succes si popularitate. In „U” intalneste o creatura infricosatoare, care locuieste singura intr-un castel plutitor, refuzand sa lase pe cineva sa se apropie sau sa explice celorlalti ranile de pe corp. Impreuna, cei doi pornesc intr-o calatorie plina de aventuri, provocari si iubire, in incercarea de a deveni cine sunt cu adevarat.

Trailer: https://youtu.be/r6m0QSgAh4k

Vineri, 19 august – Iluzii pierdute, regia: Xavier Giannoli, cu: Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart, Claudio Santamaria, Nicoletta Romanoff
Premii: 7 premii César Awards, France 2022, 1 premiu Lumiere Awards, France 2022 si 16 nominalizari

Detalii: N15 – Nerecomandat sub 15 ani, premiera in Romania, 149 min., Franta, Belgia

Sinopsis: O adaptare cinematografica a romanului Iluzii pierdute, de Honoré de Balzac, filmul lui Xavier Giannoli spune povestea lui Lucien Chardon, un tanar chipes, talentat si cultivat, din Angoulême, care isi cauta fericirea si progresul pe scara sociala in bratele doamnei de Bargeton, reprezentanta de seama a nobilimii din regiune, o femeie mai in varsta decat el, iubitoare de arte si dezgustata de viata grosolana a provinciei.

Trailer: https://youtu.be/6Tg4KClNRPU

Sambata, 20 august – Unde este Anne Frank?, regia: Ari Folman, cu: Emily Carey, Michael Maloney

Premii: 1 premiu Luxembourg City Film Festival 2022 si 3 nominalizari

Detalii: AG, 99 minute, animatie, istoric, Belgia

Sinopsis: Filmul urmareste calatoria lui Kitty, prietena imaginara a lui Anne Frank, careia cea din urma ii dedica jurnalul sau. O adolescenta bataioasa, Kitty se trezeste, intr-un viitor nu foarte indepartat, in casa tinerei Anne, din Amsterdam, de unde porneste in cautarea ei, simtind ca este in viata undeva in Europa de astazi. Pe cat de mult o socheaza lumea moderna, pe-atat este Kitty de incantata de contactul cu mostenirea lasata de Anne.

Trailer: https://youtu.be/ODgTWzpoX9c

Duminica, 21 august – Lectii de persana, regia: Vadim Perelman, cu: Nahuel Pérez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay, David Schütter

Premii: 3 premii East-West: Golden Arch International Film Awards 2021, 1 premiu Film by the Sea International Film Festival 2021, 1 premiu Moscow Jewish Film Festival 2021, 1 premiu Valladolid International Film Festival 2020 si 13 nominalizari

Detalii: 2021, Drama, 127 min., Germania

Sinopsis: In Franta anului 1942, tanarul evreu belgian Gilles (Nahuel Pérez Biscayart) este arestat de trupele SS si trimis impreuna cu alti evrei intr-un lagar. Pentru a-si salva viata, acesta pretinde ca este persan si primeste periculoasa misiune de a-l invata Farsi pe Klaus Koch (Lars Eidinger), ofiterul care administreaza bucataria lagarului şi care viseaza sa deschida un restaurant in Iran imediat dupa terminarea razboiului. Cu ajutorul unor trucuri ingenioase Gilles inventeaza zilnic cuvinte in Farsi, pe care ulterior i le preda lui Koch, insa relatia speciala care se leaga intre cei doi provoaca invidie printre ceilalti prizonieri si soldati. Dar oare pentru cat timp va putea fi pastrat secretul lui Gilles?

Trailer: https://youtu.be/5FdRKMQMj4o

Evenimentul isi propune sa ofere spectatorilor o alternativa la vizionarea filmelor la televizor si urmareste sa atraga publicul larg catre filmele de autor. Utilizand echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 m², Cinema in aer liber ofera o calitate a proiectiei intalnita in marile sali de cinema ale lumii. Desi pe insula, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate in conditiile unei sali de cinema moderne, la standarde europene, in conditii de siguranta si distantare sociala.

Cinema in aer liber” este membru al retelei „Europa Cinemas” si are ca parteneri: Radio Guerrilla, Music Channel, AGERPRES, Zile si Nopti, IQads, spotmedia.ro, The Institute, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, LiterNet.ro, Cinemap, Cinefan, movienews.ro, filme-carti.ro, PRwave, Iqool, Munteanu, Smark.

Detalii despre filme, programul complet si regulament pot fi gasite pe site-ul www.primarie3.ro si www.cinemainaerliber.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.