Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul de film documentar „București Docuart Fest” –

0

Festivalul de film documentar „București Docuart Fest” – ediția a II-a – vă propune patru zile de proiecții de film documentar, însoțite de sesiuni de întrebări și răspunsuri, o secțiune competitivă de film documentar adresată realizatorilor de film documentar, precum și o secțiune competitivă adresată studenților.

Ediția a doua a festivalului de film documentar „București Docuart Fest” va avea loc în perioada 26 – 29 septembrie 2013. Proiectul cultural este organizat de Asociaţia Docuart cu sprijin financiar din partea Administrației Fondului Național Cultural. Evenimentul se va desfășura la Cinemateca Română – Sala Eforie.

Tot pentru această ediție organizatorii au pregătit trei sesiuni de Master Class, mese rotunde susținute de nume remarcabile ale cinematografiei românești, care vor aduce în discuții subiecte precum „Documentarul românesc, prezent sau nu pe piețele internaționale”, „Cât de prezent este filmul documentar în viețile noastre?”, „Ce putem face prin și cu ajutorul filmului documentar?”, „Profesia de documentarist” etc.

În perioada 15 iunie – 15 iulie 2013 Asociația Docuart va lansa sesiunea de înscriere la secțiunile competitive din cadrul festivalului, urmând ca în luna august să anunțe lista filmelor care vor intra în concurs.

Obiectivele festivalului sunt descoperirea filmelor documentare românești, promovarea creațiilor de film documentar ale regizorilor din noul val, precum și încurajarea artiștilor aflați la începutul carierei.

Documentarul este genul de film cu valoare de durată, purtând calitatea de document al societății și al culturii umane, iar prin platforma online docuart.ro și prin festivalul „București Docuart Fest” ne propunem să promovăm filmul documentar ca o formă de artă, ca instrument de transformare/schimbare al maselor, de creștere a sensibilității și conștientizării patrimoniului național cultural.

„E demonstrat, documentarul poate lua Cannes-ul (Michael Moor), iar noi vrem să fim printre primii care remarcă și pun în valoare documentarul de calitate, valoros prin poveste, imagine și sunet”, Diana Deleanu, Președinte București Docuart Fest 2013.

 

Prima ediție a festivalului a avut loc în noiembrie 2012 la Clubul Țăranului Român și a adunat peste 300 de spectatori. Printre invitaţii prezenți la eveniment s-au numărat Irina Margareta Nistor, Cătălin Apostol, Florin Barbu, Cornel Mihalache, Octavian Păscut, Jojo – Cătălina Grama, Diana Deleanu – Președinte al Festivalului.

“Documentarul este unul dintre vehicule importante pe care le avem la îndemână pentru a putea realiza schimbările în bine la nivel social și cultural, iar cu Bucureşti Docuart Fest ne dorim să creăm un loc cât mai prielnic documentarului românesc”, Daniela Apostol – președinte Asociația Docuart.    

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.