Festivalul Cultural Latino-American, ediția IV-a: filme, concerte și expoziții

0

Săptămâna viitoare, în perioada 26-29 septembrie, Muzeul Național al Literaturii Române, Ambasada Argentinei, Ambasada Chile, Ambasada Cubei, Ambasada Mexicului, Ambasada Peru și Institutul Cervantes din București invită publicul bucureștean la cea de-a IV-a ediție a Festivalul Cultural Latino-American.

 

Ca și la edițiile anterioare, programul include o serie bogată de evenimente: de la lecturi publice, proiecții de filme până la concerte și expoziții. Timp de patru zile, Muzeul Național al Literaturii Române devine astfel spațiul simbolic al culturii latino-americane la București. 

În cadrul festivalului, există două zile recunoscute la nivel internațional pe care organizatorii doresc să le sărbătorească împreună cu publicul bucureștean: 27 septembrie – Ziua Internațională a Turismului și 30 septembrie – Ziua Mondială a Traducătorilor

Călătorind pentru a descoperi o altă cultură, poate mult mai diferită de cea proprie, reprezintă un mod de a-l descoperi pe celălalt ca o oglindă care îmbogățește experiențele proprii – acesta este crezul organizatorilor.

Deschiderea ediției din acest an a Festivalul Cultural Latino-American va avea loc marți, 26 septembrie, de la ora 18.00, în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu 8), în prezența reprezentanților organizatorilor: Ioan Cristescu – director general al Muzeului Național al Literaturii Române, Excelența Sa, Doamna Déborah Leticia Ojeda Valedón – Ambasadoarea Cubei în România, Excelența Sa, Doamna María-Pía Busta-Díaz– Ambasadoarea Chile în România, Excelența Sa, Domnul Félix Ricardo Americo Antonio Denegri Boza – Ambasadorul Peru în România, Domnul Javier Ignacio Santander – consilier, Ambasada Argentinei în România, Domnul Alejandro Omar Vázquez Martínez – Ambasada Mexicului în România; Moderator: Dinu Flămând.

Accesul publicului este gratuit. Întreg programul de evenimente, pe www.mnlr.ro, https://mnlr.ro/festivalul-cultural-latino-american-editia-a-iv-a-26-29-septembrie-2023/

Parteneri: Ambasada Argentinei, Ambasada Chile, Ambasada Cubei, Ambasada Mexicului, Ambasada Peru, Institutul Cervantes.

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator CulturalContemporanul, AgentiadeCarte.ro, Zile și Nopți, publicația on-line IQool, Agerpres, Radio Trinitas, Modernism, Ordinea Zilei, Revista de cultură Familia, Ficțiunea OPTm

Sponsor: Lechburg

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.