Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Față / Verso”, podcastul care dă voce literaturii contemporane, se lansează la Cărturești Verona

0

Miercuri, 17 iulie, ora 19:00, va avea loc lansarea seriei de podcasturi „Față / Verso” în librăria Cărturești Verona. Cuprinzând zece episoade, seria își propune să promoveze autorii de literatură contemporană și cele mai noi apariții editoriale. Proiectul este inițiat de Asociația Fala Português!, în parteneriat cu Cărturești, și îi are ca gazde pe Simina Popa și Claudiu Sfirschi-Lăudat, doi cititori binedispuși, oricând gata de o discuție serioasă, dar și de o glumă.

De-a lungul seriei de zece podcasturi, cei doi moderatori vor orchestra vocile cărților, invitând actori, autori, traducători și pasionați din lumea culturală pentru a vorbi despre un univers fantastic care prinde glas îndată ce ne punem căștile pe urechi.  Primele cărțile cu podcast vor fi 8 de Tudor Ganea, Sfârșitul lui Eddy Bellegueule de Edouard Louis și Grădina de sticlă de Tatiana Țîbuleac, iar Crenguța Hariton, Alexandru Mike Gheorghiu și Vlad Nemeș se numără printre actorii invitați să citească fragmente din romanele selectate.

Se publică atâtea și atâtea povești – din fericire, și noi mai avem ocazia să traducem câte una –, dar atât de rar apucăm să vorbim despre ele, despre ce am aflat nou sau de ce ne amintesc atunci când le citim. E clar că ne place să stăm de vorbă, să ne hlizim, să aflăm dacă scriitorii se hrănesc cu același fel de mâncare ca noi, dar ne place mai ales să pornim de la o carte deschisă și să vedem unde ajungem”, au declarat Simina și Claudiu, gazdele podcasturilor.

Vizitatorii librăriilor Cărturești pot asculta un fragment de lectură scanând QR code-ul de pe banderola ce va fi aplicată pe coperta cărților, iar discuțiile cu invitați sunt găzduite pe site-urile celor doi parteneri ai proiectului: Fala Português! și Cărturești. La finalul proiectului, în luna noiembrie, cărțile vor fi reunite pe un raft dedicat podcasturilor în librăriile Cărturești. Primul episod din „Față / Verso” îl are ca invitat pe scriitorul Tudor Ganea și va putea fi ascultat, începând cu data de 17 iulie, pe blog.carturesti.ro și falaportugues.ro.

Simina Popa este traducătoare și organizatoare de proiecte culturale. Limba portugheză este un partener stabil în viața ei profesională. Traduce autori de limbă portugheză din 2007, încercând să continue la același standard munca generațiilor anterioare de traducători. Este membră a ARTLIT – Asociația Română a Traducătorilor Literari, unde organizează discuții publice între traducători. În proiectele culturale la care ia parte, caută să crească numărul dezbaterilor cu folos între profesioniști din domeniul cultural.

Claudiu Sfirschi-Lăudat este absolvent al Facultății de Filosofie din București, iar din 2009 este directorul Fundației Culturale Grecești, promovând cultura greacă în România. În paralel, desfășoară o activitate de traducător, publicând de-a lungul vremii tălmăciri din Seferis, Vizyinos, Eleni Ladia, Nicolae Mavrocordat și Roidis. A scris cronică de teatru și de film pentru Observator cultural, b-critic.ro, postmodern.ro și Cultura. Este autorul a trei texte dramatice: „Obsesii” (ARCUB), „Repetiția vieții mele” (Teatrul Nottara), „O istorie anonimă” (Radio România, Teatrul Național Radiofonic).

Event public: https://www.facebook.com/events/413316996193715/

Parteneri: Fala Português! și Cărturești

Cu sprijinul: AFCN

Proiectul „Față / Verso” este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.