Expoziția temporară „Legende din SERIE A” de la Muzeul Fotbalului se prelungește până pe data de  1 martie 

0

Colecția „Legende din SERIE A”, singura expoziție din România dedicată fotbalului italian, se   prelungește cu încă o lună, până pe data de 1 martie 2024. 

Expoziția a avut un impact mare asupra publicului și de aceea am decis să prelungim perioada în care  fanii se pot bucura de obiecte de colecție unice. Ne bucurăm să vedem o varietate atât de mare de  vizitatori, de la români din toate colțurile țării, la turiști străini, dar și de la pasionați de fotbal până la cei  curioși să ia parte la un eveniment sportiv istoric. Astfel, prin prelungirea perioadei de expoziție, ne propunem să oferim tuturor oportunitatea de a explora o incursiune fascinantă în istoria Serie A a Italiei”, spune Tiziana Gagiu, Director Executiv Muzeul Fotbalului. 

Colecția a fost inaugurată în noiembrie anul trecut chiar de Sébastien Frey, cunoscutul portar de la Inter  Milano, Parma sau Fiorentina donând Muzeului un tricou neprețuit, care marchează debutul său la Inter,  purtat în meciul Inter-Fiorentina din 3 aprilie 1999 avându-i alături pe teren pe Ronaldo Nazario și Gabriel Omar Batistuta, doi atacanți legendari. 

Tot în cadrul expoziției de pe Gabroveni 24, vizitatorii pot admira obiectele și tricourile rare purtate de marile legende din Serie A: Fabio Cannavaro, Shevchenko la AC Milan în sezonul 1999/00, Alessandro  Del Piero, Maldini, Figo Francesco Totti, Andrea Pirlo sau tricoul lui Cristiano Ronaldo la Juventus în sezonul 2018/2019, precum și multe alte legende ale fotbalului internațional. 

Totodată, Muzeul Fotbalului îi așteaptă pe vizitatori cu o călătorie inedită prin istoria fotbalului italian,  unde pot descoperi obiecte care datează din sezonul 1963/1964 când Inter Milano câștigă Cupa Campionilor Europeni sau amintiri de la Campionatul Mondial de Fotbal din 1982, când Italia câștigă cel  de-al treilea titlu din palmares și multe altele. 

În plus, vizitatorii beneficiază până pe data de 29 februarie de un discount de 10% la biletul pentru vizionarea expoziției temporare. Tot ceea ce trebuie să facă este să prezinte, la achiziționarea online sau  la recepția muzeului, codul de reducere „SERIEA24”. 

Mai multe informații pot fi regăsite pe site-ul www.footballmuseum.ro sau direct la recepția de la  

Muzeul Fotbalului, strada Gabroveni 24, București. 

DESPRE COLECȚIA TEMPORARĂ: Legende din SERIE A  

O nouă colecție specială de tricouri rare te așteaptă la Muzeul Fotbalului. Pătrunde în lumea celui mai  puternic campionat din anii ’90 și 2000 prin poveștile spuse de tricourile purtate de legendele care au  jucat în Serie A. 

Dream Team-ul campionatului italian și-a făcut așezarea în teren și nu poți găsi nicăieri o echipă mai  bună. Cu omul-record Buffon în poartă și Balonul de Aur Cannavaro în apărare, cu „regizorul” Pirlo la  creație și Shevchenko responsabil cu golurile, acest „prim 11” te va face să cauți din nou pe Youtube  magia fotbalului jucat în țara care a câștigat 4 titluri mondiale.

Pentru o perioadă limitată, vino și descoperă toate legendele din noua colecție inaugurată pe Gabroveni  24 chiar de fostul mare portar al Parmei și Fiorentinei, Sébastien Frey. 

DESPRE MUZEUL FOTBALULUI DIN BUCUREȘTI // FOOTBALL MUSEUM BUCHAREST 

Muzeul Fotbalului este primul și singurul muzeu din Europa de Est dedicat fotbalului, 100% privat, care  oferă vizitatorilor o experiență la cele mai înalte standarde: de la tricourile de colecție ale lui Maradona,  Ronaldo și Hagi, exponate legate de Real Madrid și Barcelona, până la repere din istoria celor mai faimoase  cluburi românești, Steaua, Dinamo ori Universitatea Craiova. 

Certificat de Ministerul Culturii, singurul și primul muzeu dedicat fotbalului din România înseamnă două  clădiri pe o suprafață de 1.500 mp, unite printr-un atrium, 5 etaje de experiențe interactive și obiecte de  colecție, cel mai frumos restaurant de vizionare a meciurilor cu prietenii, fan shop și o cafenea de  specialitate. Toate acestea în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe Gabroveni 24, la câțiva pași distanță de  Magazinul București, Lupoaica sau Metrou Unirii. 

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului, www.footballmuseum.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.