Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expozitia de fotografie „inVISIBLE Bucharest” / Piata Arthur Verona, 16 septembrie 2011

0

ZILELE BUCURESTIULUI

16 – 18 septembrie 2011

Piata Arthur Verona

Expozitia de fotografie „inVISIBLE Bucharest”

In cadrul evenimentului cultural „Zilele Bucurestiului”, CreArT – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti organizeaza, in Piata Arthur Verona, o expozitie de arta fotografica, denumita „inVISIBLE Bucharest”. Aceasta poate fi admirata in perioada 16 – 18 septembrie 2011. Initiativa vine sa sustina actiunile de transformare a orasului, pornind de la atitudinile locuitorilor, prin impulsionarea creativitatii si prin implicare sociala.

Vernisajul va avea loc vineri, 16 septembrie, ora 18:30. Cele aproximativ 30 de fotografii au fost create special pentru a scoate in evidenta frumusetea uitata a orasului, valorile simbolice ale lucrurilor materiale, pentru a gasi noi moduri de a privi obiectele din jurul nostru. Artistul fotograf Alisa Tarciniu surprinde, astfel, imaginile ascunse ale orasului, reactiile si sentimentele locuitorilor lui, care au existat acolo tot timpul, dar pe care ne-am incapatanat sa nu le mai vedem.

Daca totul tine de imaginatie, de valori simbolice oferite lucrurilor materiale si de noi moduri de a privi obiectele, Alisa Tarciniu doreste sa surprinda pe film imaginile ascunse ale orasului, care au existat acolo tot timpul, dar pe care ne-am incapatanat sa nu le vedem. Aceasta initiativa isi propune, in primul rand, sa readuca in memoria publicului farmecul subtil al Bucurestiului, care se oferea, in special, oamenilor care il iubeau si astfel, reuseau sa devina o extensie a orasului, iar orasul o extensie a oamenilor.

Vineri, 16 septembrie 2011, va invit pe Arthur Verona, langa Biserica Anglicana, sa ne bucuram de orasul in care locuim. Sa zambim, sa dansam, sa cantam. Bucurestiul e la fel ca noi. Frumos sau urat, asa dupa cum vede fiecare. Haideti sa vedem mai mult frumosul si sa il aniversam in cadrul Zilelor Bucurestilor” – este invitatia artistei.

Expozitia inVisible Bucharest se vrea un puzzle format din piese multicolore care parca se intind peste tot orasul pentru a arata publicului vizitator o alta fata a unui oras cu care ne-am obisnuit poate prea mult pentru a-i mai vedea farmecul. Fotografiile Alisei Tarciniu spun povestea unui alt oras, dar unul care a fost mereu acolo, asteptand privirea potrivita.

Proiectul de fata cauta sa imortalizeze acea savoare speciala a Bucurestiului, cu care unii s-au nascut, iar altii au simtit-o cand au venit aici, dar pe care cu siguranta cu totii am gustat-o la un moment dat si pe care tot incercam sa o regasim de atunci. Acea savoare care se traduce poate in amintirea zilei in care te-ai pierdut pe o strada necunoscuta dar fermecatoare, ziua in care ai simtit ca orasul iti vorbeste de sub talpi si merge in tandem cu tine, ziua in care rasul pasagerului de langa tine te-a facut sa nu-ti poti stapani zambetul, ziua in care un grup de tineri veseli si agitati te-au facut curios, o zi de vara toropitoare cand ai ajuns cu tramvaiul pe o straduta stramta si ai fost transportat in nuvelele lui Eliade.

Alisa Tarciniu este un fotograf freelancer ale carei proiecte arata pasiunea ei atat pentru domeniul artistic, cat si pentru cel social. In acest sens, a dezvoltat de-a lungul timpului proiecte impreuna cu Fundatia Principesa Margareata a Romaniei, Asociatia Ovidiu Rom, iar mai recent, SOS Satele Copiilor Romania. A fost fotograf oficial al proiectului Pasarea de Foc, primul spectacol de dans comunitar din Romania. In 2009 a organizat expozitia proprie Alaturi de tine in Pasajul Universitatii, o expozitie dedicata luptei impotriva cancerului la san.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.