Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expozitia de fotografie “Am deschis ochii pentru Favorit”

0

Cetatenii din cartierul Drumul Taberei  organizeaza o expozitie foto inedita pentru a  convinge autoritatile sa reabiliteze cinematograful Favorit.

Initiativa Favorit, grupul informal de initiativa civica din cartierul Drumul Taberei, zona Favorit, impreuna cu Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe, are placerea sa va invite la vernisajul expozitiei „Am deschis ochii pentru Favorit” in data de 19 mai 2011, incepând cu ora 18.00, in fata cladirii fostului cinematograf Favorit din Drumul Taberii nr. 28.

Expozitia, care va avea loc in aer liber, vine in continuarea evenimentului Favorit Renaste, realizat in august 2010, prin care Initiativa Favorit a propus autoritatilor locale un model de amenajare a cladirii cinematografului Favorit menit sa readuca acest spatiu in folosul comunitatii. Fotografiile din expozitie sunt realizate de membrii grupului de initiativa in perioada februarie-aprilie 2011 prin metoda photovoice, derulata de CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publica si surprind imagini ale zonei si cinematografului Favorit.

 

„Dorim pe aceasta cale sa atragem atentia asupra faptului ca din luna august 2010 si pana acum, autoritatile locale nu au reusit sa porneasca lucrarile de reabilitare a cladirii, singurul lucru facut de acestea fiind prezentarea unei idei de proiect in acest sens in noiembrie 2010. Din cunostintele noastre, insa, pana la aceasta data nu au fost facute publice niciun fel de informatii legate de stadiul derularii acestui proiect.” Radu Raileanu, Initiativa Favorit

 

Grupul de Initiativa Favorit doreste sa includa cat mai urgent pe agenda de lucru a Primariei sectorului 6 un set de recomandari de imbunatatire a zonei si a cladirii cinematografului. Dintre masurile propuse, mentionam:

  • Transformarea cinematografului Favorit, acum o cladire insalubra si fara nicio utilitate, in spatiu cultural si recreativ pentru comunitatea acestui cartier (biblioteca moderna, sali de spectacole, un club al seniorilor, ludoteca, spatii expozitionale)
  • Reamenajarea si intretinerea parcurilor din zona Favorit.

—————————————————

Grupul Iniţiativa Favorit este un grup informal de cetăţeni din cartierul Drumul Taberei, zona Favorit, care îşi propune să îmbunătăţească viata cartierului. Ei aduc problemele cartierului lor în atenţia autorităţilor locale si realizeaza proiecte locale de amenajare a acestui spatiu urban.

Grupul de iniţiativă a luat naştere în luna mai 2010 cu sprijinul Centrului de Resurse pentru participare publică – Cere prin programul de Organizare Comunitara “Inapoi la radacini”,Prin acest program CeRe formează Grupuri de Initiativa cetatenesti şî le asistă în derularea propriilor campanii de advocacy. Astfel, cetatenii din cartiere bucurestene se reunesc in jurul unor interese comune si actionează pentru imbunatatirea vietii in cartierul in care locuiesc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.