Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția de brazi reinterpretați de Crăciun „Povestea bradului reCrea(r)t”

0

Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează, în parteneriat cu SOS Satele Copiilor România, expoziția de brazi reinterpretați de Crăciun, intitulată „Povestea bradului reCrea(r)t, în perioada 7 – 23 decembrie 2016, la Galeria din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7.

afis-poveste-bradului-recreart

Evenimentul își propune redescoperirea și reinterpretarea valorilor tradiționale românești cu ocazia sărbătorilor de iarnă, prin intermediul unuia dintre cele mai îndrăgite obiceiuri – împodobirea bradului de Crăciun. Astfel, opt designeri din România au fost invitați să transpună decorațiunile specifice Crăciunului într-o manieră distinctă, aducând elemente din propriile creații în accesorii care să împodobească bradul de Crăciun. Liliana Țuroiu, Alexandra Calafeteanu, Daiana Melinte, Dalia Poleac, Florentina Giol, Ileana Petrache, Laura Olaru – în colaborare cu Dana Ștefănescu și Vika Tonu vor prezenta o viziune proprie asupra folclorului românesc prin expunerea unor brăduți inediți, colorați cu ajutorul unui design și a unor materiale diferite, care aduc în centrul atenției elementele autentice românești.

Am vrut ca bradul să îmi reprezinte stilul – geometric și minimalist, iar ca element tradițional m-am gândit să includ ceva mai discret, și anume lâna. Astfel, pe o piramidă din fier, în interiorul căreia sunt sudate alte triunghiuri, voi agăța fire de gută, cu câte două sau trei ghemotoace din lână. Rezultatul va fi un brad simplu, geometric, conturat, în contrast cu „globurile” plutitoare albe și moi.Vika Tonu

Expoziția „Povestea bradului reCrea(r)tare scopul de a ajuta copiii defavorizați în preajma sărbătorilor de iarnă, suma integrală obținută din vânzarea exponatelor urmând a fi donată către organizația neguvernamentală și non-profit – SOS Satele Copiilor România.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 7 decembrie, ora 18:30, în Galeria creart din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, unde veți fi întâmpinați și cu felicitări, cărți de povești sau decorațiuni realizate de către copii.

Expoziția poate fi vizitată până pe 23 decembrie, între orele 10:00 – 18:00, iar intrarea este liberă.

Parteneri media: Blitz, PR Wave, România Pozitivă, Gratuitor, Calendar Eveniment, IQool, Zile și Nopți, Best Event, Orașul Meu, Dor de Ducă, Art7, Bucharest City App

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.