Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Părinte informat – copil sănătos, eveniment gratuit pentru parinti

0

SMART Parents, părinte informat – copil sănătos

Am auzit multe cazuri în care un părinte se plânge de copilul său: „are trei ani şi încă nu am scăpat de pampers”, „la patru ani face pipi în pat”, „am un copil foarte timid. Când se apropie cineva de el plânge şi se prinde de piciorul meu” ori „nu reuşim să ne acomodăm la grădiniță. E singurul care încă plânge”, sau „se joacă doar cu prieteni imaginari”. Aceste situaţii ne afectează, dar ne gândim că vor trece de la sine. „Că aşa a fost şi în cazul lui X”. Şi, în multe dintre aceste situaţii, aşa şi este. Se vor rezolva. Însă, toate acestea vor lăsa urme. Prima care va avea de suferit este încrederea în sine a copilului. Ar trebui să știm că aceste comportamente ale micuţilor noştri au o cauză. Dacă o aflăm, găsim şi rezolvarea situaţilor. Nu trebuie decât să ne informăm.

bannerfinal

Un părinte informat înseamnă un copil sănătos şi bine dezvoltat emoţional. De aceea, site-ul educaţional www.smartandhappychild.rohttp://smartandhappychild.ro/ vine în ajutorul părinţilor printr-o suită de patru evenimente gândite special pentru ei. SMART Parents 1 este primul dintre acestea. Evenimentul va avea loc pe 28 octombrie, începând cu orele 18:00, la Underground Amzei 10 (adresa: Str. Piaţa Amzei nr. 10, sector 1, București).

În prima parte a evenimentului, expertul în managementul educaţiei copilului şi psihoterapeutul Raluca Matilda Borza o să ne povestească despre cum trebuie să procedăm cu micuţul atunci când în viaţa lui apar prietenii imaginari. Cât de normal este acest episod în viața copilului, când se depășește limita normalului, dar și ce facem când copilul începe să ne mintă. Cum trebuie să tratăm aceste situaţii astfel încât să nu-l afecteze pe cel mic? În plus, vei avea ocazia să-i povestești psihoterapeutului situațiile prin care treci cu micuţul şi să-ți spună ce este de făcut în această situaţie.

Seara va continua cu specialiştii în comunicarea cu bebelușii, preşcolarii şi şcolarii: Eugen Popa și Angela Nuțu. Experţii vin să ne prezinte beneficiile programului SleepTalk. Dacă ai un copil care încă face pipi în pat ori este foarte timid vei avea ocazia acum să afli cum poţi să-l ajuţi să treacă peste aceste momente mai dificile. Orice altă situaţie prin care treci cu micuţul tău (poate fi vorba chiar şi despre un copil care deja merge la şcoală) vei avea ocazia să o prezinţi celor doi specialişti şi să le ceri câteva sfaturi care să te ajute să treci cu bine peste aceste momente. Practic, prin acest program vei reuşi să creşti şi să întăreşti stima şi încrederea de sine a copilului tău. Un alt plus al programului este faptul că micuţul tău îşi va dezvolta inteligenţa emoţională.

Se spune că nu contează cât de frumos eşti, important este sufletul unui om. Din păcate, în lumea reală lucrurile nu stau chiar aşa. De aceea, în cadrul evenimentelor organizate de Smart & Happy Child vom dezbate şi teme despre cum îşi pot ajuta părinţii copiii să aibă o imagine exterioară corectă. Discutăm despre situaţii în care părinţii nu au ştiut să-şi îndrume copilul şi cel mic a ajuns să aibă probleme din cauza unei imagini exterioare inestetice. Ca să vă oferim un exemplu, vă vom dezvălui şi cine este ultimul invitat al evenimentului SMART Parents 1,  Stomatologul Manuela Lupaşcu – medic coordonator LLLDental. Întâlnim adulţi care au dinţii strâmbi. Poate că nu s-ar afla în această situaţie dacă prima vizită la medicul stomatolog s-ar fi făcut în timp util. Doctorul ne va spune când este bine să ne ducem pentru prima dată copilul la medic, dar şi ce trebuie să facem în această direcţie în primii şapte ani de viaţă şi ne va oferi multe alte informaţii.

Evenimentul va avea loc pe 28 octombrie, în Underground Amzei 10 (adresa: Piaţa Amzei nr. 10, sector 1, București), începând cu orele 18:00. Intrarea este liberă. Locurile sunt limitate. Pentru înscrieri, puteţi trimite un e-mail pe mirabela.stoica@smartandhappychild.ro.

Eveniment susţinut de: LLLDental, ProSucces Training, SleepTalk, Mame-Magice.ro  şi Ed4Lead.

Speakeri:

Eugen Popa – specialist în comunicarea cu bebelușii, preșcolarii și școlarii

Angela Nuţu – specialist în comunicarea cu bebelușii, preșcolarii și școlarii

Raluca Matilda Borza – expert în managementul educaţiei copilului, psihoterapeut

Manuela Lupaşcu – stomatolog, medic coordonator LLLDental.

Moderatori:

Felicia Niculae – Redactor-șef smartandhappychild.ro

EglantinaBecheru – Redactor-șef elegantine.ro

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.