Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eveniment cu Dan C. Mihailescu despre Feminitatea exemplara

0

Fundatia Calea Victoriei va invita sambata 26 aprilie, de la 11:00, la evenimentul Feminintatea exemplara, sustinut de criticul si istoricul literar Dan C. Mihailescu. Subiectul intalnirii noastre este inspirat de personalitatea unor femei exceptionale si dedicat volumului  „Castelul, biblioteca, puşcăria. Trei vămi ale feminităţii exemplare”. Vom avea astfel ocazia sa ne bucuram de o discutie deschisa si prietenoasa cu unul dintre cei mai apreciati scriitori ai momentului.Eveniment cu Dan C. Mihailescu

Conferinta va avea loc la Grand Hotel Continental, una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, clasata ca monument istoric, candva centrul high-life-ului bucurestean.

Doamnele despre care vom povesti sunt: Regina Maria, Maria Cantacuzino-Enescu, Zoe Camarasescu, Cella Delavrancea, Alice Voinescu, Jeni Acterian, Pia Pillat, Cornelia Pillat, Annie Bentoiu, Ecaterina Balacioiu Lovinescu, Lena Constante, Adriana Georgescu, Oana Orlea, Anita Nandris.

„Feminitatea incoronata, nobletea superb, infantil sau parsiv alintata… Sensibilitate, senzualitate, instinct si educatie, deghizament, arta disimularii, one-woman show cu efecte invariabil seducatoare.

Feminitatea ultragiata, a carei naturala, inocenta vulnerabilitate se vede calcata in copitele unei istorii bestiale, trecand umilitor din avutie, adica din confortul domestic al gospodariei taranesti, sau din efervescenta saloanelor culturale, in animalitatea carcerei, mizeria interogatoriilor si duhorile dormitoarelor colective.

Si feminitatea spirituala, initial etic, apoi afectiv si civic arhitecturata conform oprelistilor, cruzimilor, aberatiilor si malformarilor specifice unei istorii in care omul devenise doar o cifra in statisticile ororii.

Intr-o Romanie (si-o lume) a deriziunii, marlaniei si pustiitorului relativism postmodern, iata ca avem cui ne pleca fruntile, cuminte si recunoscator, cu buna-cuviinta datorata celor care ne pot fi (ar trebui sa ne fie) oricand modele de viata…” – Dan C. MIHAILESCU

 

Lector: Dan C. Mihailescu

Data:26 Aprilie 2014; Ora: 11:00

Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron

Loc: Grand Hotel Continental, Calea Victoriei 56, intrare din str. Ion Campineanu (Sala Nicolae Grigorescu, et. 4)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.