Așa cum fiecare părinte se preocupă de sănătatea copilului, îl duce la control la medicul de familie/pediatru, tot la fel ar trebui să se asigure că acesta trece și printr-o evaluare psihologică, efectuată de specialiști în domeniu. Acest aspect trebuie să existe în obișnuința părinților, care trebuie să se asigure de dezvoltarea armonioasă a copilului din punct de vedere emoțional, cognitiv și comportamental. Din păcate, miturile despre evaluarea psihologică precum „doar copiii cu probleme sunt duși la psiholog” sau „toți din jurul nostru o să creadă că are o problemă gravă” sunt încă înrădăcinate în mintea multora. Este momentul să conștientizăm importanța acestui tip de evaluare pentru binele copilului și pentru liniștea noastră.
Subiectul de față reprezintă și tema unei dezbateri online, pe care o organizează Liceul Internațional IOANID, moderată de Agnes Remalia Dragomir, consilier școlar și psiholog specialist psihoterapie și psihologie clinică. Evenimentul se va desfășura în data de 22 martie, la ora 12:00, pe platforma ZOOM, iar participarea este gratuită.
Mai multe informații, printre care și linkul de participare, se regăsesc pe pagina de Facebook a evenimentului, unde vă puteți înscrie, pentru a rămâne la curent cu eventuale discuții pe subiect: https://fb.me/e/WHw7z64A
În cadrul conferinței se vor atinge următoarele teme secundare:
-
ce presupune o evaluare psihologică a copilului și de la ce vârstă se poate realiza
-
miturile evaluării psihologice și de ce există încă reticențe în mentalul colevtiv
-
tipuri de dificultăți și tulburări (copilărie și adolescență)
-
ce tipuri de teste de evaluare există (pentru inteligență, depresie, atașament, învățare)
-
sesiune de Q&A
Evaluarea neuropsihologică este un element important în viața copilului deoarece poate depista eventuale întârzieri în dezvoltare sau funcții cognitive deficitare, ceea ce permite demararea unui proces de recuperare pentru o funcționare eficientă. În cazul în care nu există astfel de probleme, o evaluare psihologică vă oferă informații necesare înțelegerii profilului psihologic al copilului sau adolescentului privind nivelul cognitiv și socio-emoțional.