Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eticheta Regală

0

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să participați la conferința „Eticheta Regală”, care va avea loc sâmbătă, 3 martie 2018 de la ora 18:00 și va fi susținută de către Dr. Sandra Gătejeanu Gheorghe, Director de Protocol al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei.

De-a lungul timpului, regalitatea a fost asociată cu eleganță desăvârșită, prestigiu, fast, demnitate și ținută impecabilă, iar toate acestea pot fi transpuse într-un singur cuvânt: etichetă.

,,Este esenţial să înţelegem că eticheta nu e un concept perimat sau demodat şi că protocolul, ceremonialul, precăderea nu pot fi ignorate sub pretextul că în secolul XXI nu au ce căuta reglementări „restrictive“, cum sunt cele cerute de protocol. Eticheta este flexibilă şi evoluează constant în raport cu transformările sociale şi politice. Ceea ce contează este să înţelegem că respectarea regulilor protocolare reprezintă oricând o condiţie pentru reuşita evenimentelor private sau a celor oficiale”.

Sâmbătă seara, Dr. Sandra Gătejeanu Gheorghe, autoarea volumului „Eticheta Regală”, ne va dezvălui, cu eleganță și răbdare, amănunte din bogata sa experiență ca Director de Protocol al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei. Alături de domnia sa, vom descoperi “Însemnele regale”, “Regulile de etichetă în prezența membrilor Familiei Regale”, “Ținutele adecvate pentru vizitele la Familia Regală”, “Recepțiile tematice”, “Ceremoniile de decorare” și “Dineuri și dejunuri oficiale”. Tot acum vom afla cum se organizează în Familia Regală sărbătorile de Paște și de Crăciun.

 

Sub aceeași amprentă a eleganței, Muzeul găzduiește expoziția temporară „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”, care spune povestea prieteniei dintre marele savant român Grigore Antipa și Familia Regală a României. Această prietenie a învăluit patru generații de Regi ai României și este acum dezvăluită de neprețuite obiecte, documente și fotografii inedite din colecțiile muzeelor partenere, expuse în această perioadă în Holul Central de la etajul Muzeului.

Conferința „Eticheta Regală” va avea loc la etajul Muzeului iar participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Vă puteți înscrie trimițând un email pe adresa info@antipa.ro. Mai multe detalii găsiți pe www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri: Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Național Peleș, Muzeul Municipiului București, Historia, Armada, New Folder, Carrefour.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro,GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com,HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com,kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.