Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Eroii” reciclării sunt premiați la real,- Vitan

0

 

În perioada 2 – 15 septembire 2013, orice persoană poate deveni un erou, reciclând echipamentele electrice și electronice vechi sau uzate, becuri și neoane arse, baterii și acumulatori portabili uzați. Persoanele care aduc în magazinul real,-Vitan din București deșeuri din categoriile menționate, pot câștiga, pe lângă un mediu mai curat, premii constând în echipamente electrice noi. Trei televizoare LCD Samsung 32’’ și sase tablete Overmax 10’’ sunt puse la bătaie. Campania intitulată „FII EROUL nostru! Reciclează! ECOTIC ȘI RECOLAMP te premiază!”este organizată de ECOTIC și Recolamp, în parteneriat cu real,- Hypermarket Romania.   

Obiectivul campaniei îl constituie dezvoltarea unei atitudini responsabile a cetățenilor față de deșeuri, în special față de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), deșeuri de echipamente de iluminat și deșeuri de baterii/acumulatori portabili. Campania de conștientizare include, pe lângă latura informativ-educativă, și o componentă practică, aceea de colectare selectivă a  acestor produse.

ECOTIC, Recolamp și real,- Hypermarket Romania transmit împreună, prin campania „FII EROUL nostru! Reciclează! ECOTIC ȘI RECOLAMP te premiază!”, un mesaj de sprijin și de implicare privind importanța colectării selective și a reciclării deșeurilor sus-menționate. O mai bună colectare selectivă și reciclare înseamnă pentru România, îndeplinirea corectă a obligațiilor asumate la nivelul UE. Înainte de orice, însă, colectarea selectivă înseamnă responsabilitate față de mediu, un pas important spre o mai bună calitate a vieții pentru cetățeni.

Principiile campaniei „FII EROUL nostru! Reciclează! ECOTIC ȘI RECOLAMP te premiază!” sunt următoarele: fiecare persoană care aduce în perioada 2 – 15 septembrie 2013, la standul destinat proiectului aflat în incinta magazinului real,- Vitan, situat în Calea Vitan, Nr. 236, Sector 3, București, un echipament electric nefuncțional sau vechi, cinci baterii uzate sau cinci becuri și neoane arse primește câte un voucher aferent fiecărei categorii de deșeuri predate, prin care i se dă dreptul de a participa la tombola organizată în data de 18 septembrie, orele 12.00, în cadrul aceluiași magazin.

Cu cât mai multe deșeuri aduse la standul proiectului aflat în incinta magazinului real,-Vitan, cu atât mai multe sanșe de câștig!

Prin tragerea la sorți organizată în cadrul tombolei din data de 18 septembrie vor fi desemnați câte trei câștigători ai premiilor puse în joc pentru fiecare tip de deșeu predat în campanie. Astfel, vor fi trei câștigători desemnați prin tragere la sorți, dintre persoanele care au predat deșeuri de echipamente electrice și electronice, trei câștigători pentru baterii și acumulatori uzați și trei câștigători pentru becuri și neoane arse.

Premiile pentru predarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) constau în trei televizoare LCD Samsung 32’’. Atât pentrudeșeurile de baterii și acumulatori (DBA), cât și pentru deșeurile de becuri și neoane, sunt puse în joc câte  trei tablete Overmax 10’’.

Șansele de câștig ale participanților la campanie sunt date de numărul de deșeuri predate.

Exemplu:

  • Un echipament electric vechi sau uzat = un bilet de tombolă DEEE – o șansă pentru a câștiga un televizor LCD Samsung
  • Două echipamente electrice vechi sau uzate = două bilete de tombolă DEEE – două șanse pentru a câștiga un televizor LCD Samsung
  • Cinci baterii uzate portabile = un bilet de tombolă Baterii – o șansă pentru a câștiga o tabletă Overmax 10’’
  • Zece baterii uzate portabile = două bilete de tombolă Baterii – două șanse pentru a câștiga o tabletă Overmax 10’’
  • Cinci becuri sau neoane arse = un bilet de tombolă Becuri – o șansă pentru a câștiga o tabletă Overmax 10’’
  • Cinci becuri sau neoane arse = două bilete de tombolă Becuri – două șanse pentru a câștiga o tabletă Overmax 10’’
  • Cinci becuri sau neoane, cinci baterii uzate, un deșeu de echipament electric = un bilet de tombolă Becuri, un bilet de tombolă Baterii, un bilet de tombolă DEEE

 

real,-Hypermarket, ECOTIC și Recolamp ajută eroii din noi pentru un mediu curat!

ecotic-real-afis

 

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 380 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 46.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 7 ani de activitate. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, dar și pe pagina de Facebook dedicată a Organizației ECOTIC.

Despre Recolamp:

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, Osram şi Philips. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea becurilor economice şi a tuburilor fluorescente arse, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Mai multe detalii găsiţi pe www.recolamp.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.