Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Erasmus Open Doors

0

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), împreună cu birourile Erasmus+ din universităţile participante la program şi cu reţeaua promotorilor Erasmus+ organizează, pe data de 3 martie 2016, evenimentul Erasmus Open Doors (EOD).

EOD III.
EOD este un eveniment ce promovează oportunităţile de studiu şi practică pentru studenţi în cadrul programului european Erasmus+ şi se adresează în primul rând viitorilor studenţi Erasmus+. Aceştia vor avea oportunitatea de a se întâlni cu foşti studenţi Erasmus, cu reprezentanţi ai universităţilor, ai reţelei de promotori Erasmus+ şi ai ANPCDEFP.

Erasmus Open Doors se întâmplă atât în mediul online, cât şi în mediul offline. Pagina de Facebook a programului Erasmus+, disponibilă aici, va găzdui pe parcursul întregii zile intervenţii cu privire la oportunităţile pentru studenţi. Tinerii interesaţi de programul Erasmus+ vor afla detalii despre cum pot studia sau derula perioade de practică în alte ţări. Pe parcursul întregii zile, peste 30 de universităţi din ţară vor derula evenimente de informare Erasmus+ în universitatea mea.

În cadrul ediției de anul acesta are loc un concurs de videoclipuri care valorizează experiența de învățare Erasmus+, adresat studenților. Studenții pot trimite filme până pe data de 3 martie 2016, inclusiv. Filmele câștigătoaree vor fi anunțate pe data de 7 martie.

Statistici Erasmus 2007-2013

Comisia Europeană a publicat la începutul acestui an statisticile privind învăţământul superior din perioada 2007-2013, perioadă în care Erasmus era parte a programului european Învăţare pe tot parcursul vieţii. Astfel, în acest interval, în România au studiat sau au făcut practică 11 251 de studenţi străini. 31 052 de tineri din România au beneficiat de mobilităţi Erasmus pentru studiu sau practică în acelaşi interval.

Primele 5 universităţi din România care au trimis studenţi în alte ţări pentru studiu şi practică au fost: Universitatea Al.I.Cuza Iaşi, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Transilvania din Braşov şi Universitatea Politehnica din Timişoara. Principalele 5 ţări ca destinaţie au fost Franţa, Spania, Italia, Germania şi Ungaria.

Primele 5 universităţi din România în care au venit studenţi străini au fost Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Al.I.Cuza Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara. Principalele 5 ţări de provenienţă ale studenţilor Erasmus din România au fost Turcia, Franţa, Spania, Italia şi Portugalia.

27,2 milioane de Euro pentru învăţământul superior în 2016

În 2016, bugetul Erasmus+ pentru învăţământ superior în România este de 27 275 638 de Euro, pentru proiecte de mobilitate şi parteneriate strategice. Bugetul alocat pentru proiecte de mobilitate este de 25 938 096, dintre care peste 20 de milioane sunt alocate mobilităţii pentru studenţi. Bugetul pentru învăţământ superior reprezintă aproape 50% din bugetul total alocat în anul 2016 pentru Erasmus+ în România – 57 728 545 Euro. În 2015, 72 de universităţi au primit finanţare în cadrul programului Erasmus+, pentru proiecte de mobilitate.

______________________________________________________________
Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport şi va fi implementat în perioada 2014-2020. Programul are ca scop stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret. Erasmus+ va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de Euro. Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfăşura activităţi de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se 2 milioane de studenţi din învăţământul superior, 650 000 de ucenici şi de elevi din învăţământul profesional, precum şi peste 500 000 de tineri implicaţi în programe de schimburi de tineri sau de voluntariat în străinătate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.