Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevi romani campioni mondiali la concursul de proiectare auto Honeywell

0

INGINERII DE MÂINE: PATRU ELEVI DIN BUCUREȘTI, CAMPIONI MONDIALI LA CONCURSUL DE PROIECTARE AUTO SUSȚINUT DE HONEYWELL

Elevii de gimnaziu de la Școala nr. 174 „Constantin Brâncuși” au obținut primul loc la competiția mondială de proiectare auto, bazată pe programa de matematică și științe , în cadrul concursului anual Honeywell pentru mașini de jucărie.

Elevii romani au concurat alaturi de echipe mari  din SUA, Elveția, Mexic, China și Franța.

 Elevii bucuresteni campioni mondiali la concursul de proiectare Honeywel...

Patru elevi din București  pasionați de mașini au primit titlul de campioni la cea de-a șaptea ediție a Concursului de proiectare auto Honeywell Automotive Design Challenge, distingându-se printre elevii de aceeași vârstă din întreaga lume.

La competiția anuală susținută de Honeywell au participat peste 350 de elevi, din  orașele în care Honeywell este prezent. Angajații Honeywell și profesori locali au fost voluntari în proiect, îndrumându-i pe elevi timp de două luni. Programa de concurs a cuprins noțiuni de matematică, științe, tehnologie, științe sociale și lingvistice, iar elevii au fost instruiți atât pentru a proiecta mașini de jucărie electrice acționate prin roți dințate, care trebuie să satisfacă anumite criterii specifice, cât și pentru a cerceta, concepe și realiza activitățile de marketing din jurul acestora.

Ajutați de angajații Honeywell si profesorii lor pentru a pune în practică teoria

Echipa câștigătoare de la Școala nr. 174 „Constantin Brâncuși” care a conceput proiectul CSIRobotics a fost compusă din elevii: Alexandru Tudor Sima, manager de proiect, Rareș Ștefan Roșu, proiectare și manager tehnic, Mara Corina Gabriela Iordache, manager de design și Mihai Silviu Chelariu, manager de marketing.

Echipa CSIRobotics a câștigat mai întâi faza pe școală a competiției, iar ulterior au intrat în competiția internațională, alături de echipele câștigătoare din Statele Unite, Elveția, Mexic, China și Franța.

„Programul SADC de la Honeywell a fost abordat într-un mod practic, atragător și creativ pentru a atrage elevii către matematică, știință și tehnologie, fiind în același timp și foarte distractiv. Voluntarii de la Honeywell i-au ajutat pe elevi să pună în practică teoria din aceste domenii, susținând prezentări în fața experților”, au declarat profesoarele de la Școala nr. 174 „Constantin Brâncuși”, partenere ale programului, Rodica Onofrei și Aurelia Gheorghe.

„Facem primii pași în crearea unei noi generații de ingineri talentați”

Echipa câștigătoare a fost aleasă de angajații Honeywell din întreaga lume în funcție de mai multe  criterii – prezentarea scrisă, clipul video și performațele efective ale mașinii de jucarie. Elevii câștigători vor fi recunoscuți de Honeywell prin rețeaua sa de operațiuni globale și vor avea posibilitatea să participe  la o activitate dintr-un domeniu atrăgător asociat cu matematica, științe sau tehnologia auto.

„Acest eveniment este extrem de important pentru angajații noștri la nivel global. Anul acesta, am înregistrat un număr record de voturi, ceea ce arată un interes tot mai crescut  pentru acest program”, a afirmat Craig Balis, tehnologul-șef de la Honeywell Transportation Systems. „Doresc să le mulțumesc doamnelor profesoare Rodica Onofrei și Aurelia Gheorghe, precum și tuturor profesorilor și conducerii școlilor din întreaga lume care ne-au ajutat să facem din  acest eveniment un succes pentru copii. Sperăm din toată inima că elevii participanți s-au bucurat pe deplin de această experiență și își vor urma în continuare pasiunea  pentru matematică și științe. Prin acest program dezvoltat de Honeywell, ne place să credem că facem primii pași în crearea unei noi generații de ingineri talentați, care își vor găsi locul în marile companii.”

Despre concursul Student Automotive Design Challenge (SADC)

Concursul SADC este un program sponsorizat de Honeywell, în colaborare cu SAE International, în cadrul căruia grupe mici de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani aplică o programă multidisciplinară pentru a-și crea proiectul final. Pe parcursul a șase până la opt săptămâni, elevii interacționează cu voluntari de la Honeywell, care îi îndrumă de-a lungul întregului proces și îi familiarizează cu industria auto.

Pentru mai multe informații, accesați pagina de Facebook a Concursului SADC Honeywell https://www.facebook.com/HoneywellSAEStudentChallenge.

Despre Honeywell

Produsele și serviciile Honeywell Aerospace se găsesc pe aproape orice aeronavă comercială, militară și spațială, iar turbocompresoarele sale sunt utilizate de aproape toți producătorii de automobile și autocamioane din întreaga lume. Unitățile Aerospace dezvoltă soluții inovatoare pentru realizarea unui consum mai eficient de combustibil pentru automobile și aeronave, zboruri directe, care să respecte cât mai exact programările, o mai mare siguranță a zborurilor și a traficului, precum și motoare de aeronave, sisteme electronice pentru carlingă și cabină, servicii de conectivitate wireless, logistică și multe altele.

Compania oferă experiențe ale transportului mai sigure, mai rapide, mai eficiente și mai confortabile în întreaga lume.

Pentru mai multe informații, accesați www.honeywell.com sau @Honeywell_Aero and @Honeywell_Turbo.

Honeywell (www.honeywell.com) este o companie din top 100 Fortune, lider în sfera tehnologiei și a producției, oferind clienților din lumea întreagă produse și servicii din domeniul aerospațial, al tehnologiilor de control pentru clădiri, case și industrie, turbocompresoare și materiale performante. Pentru mai multe știri și informații despre Honeywell, accesați www.honeywellnow.com.

Despre SAE International

SAE International este o asociație globală care cuprinde peste 134.000 de ingineri și experți tehnici din discipline conexe care lucrează în domeniul aerospațial, automobilistic și cel al autovehiculelor comerciale. Principalele competențe ale SAE International sunt axate pe învățarea continuă și pe dezvoltarea de standarde bazate pe consimțământ voluntar. SAE Foundation se ocupă de acțiunile caritabile ale SAE International, susținând mai multe programe, printre care A World in Motion® și seria Collegiate Design.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.