Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevi de 40 de naţionalităţi strâng fonduri pentru copiii nevoiaşi şi bolnavi

0

Elevii International School of Bucharest fac un nou carnaval în scop caritabil

Elevi de 40 de naţionalităţi strâng fonduri pentru copiii nevoiaşi şi bolnavi

650 de preşcolari, elevi şi liceeni ai The International School of Bucharest  (ISB) organizează mâine, sâmbătă 28 mai a.c., cu începere de la ora 11:00, în cadrul campusului din Şoseaua Gării Căţelu nr. 1 R, un carnaval de sfârşit de an şcolar, ce are drept scop şi strângerea de fonduri pentru sprijinirea programelor derulate de Fundaţia Inocenţi pentru copiii nevoiaşi şi cei cu dizabilităţi.

În cadrul evenimentului elevii vor desfăşura atât activităţi civice şi educative, de strângere de fonduri, cât si întreceri şi activităţi de amuzament.

Copii cu naţionalităţi, religii şi rase diferite vând, în scop caritabil, obiecte create de ei

Ajutaţi de părinţi şi de profesorii, elevii de la ISB vor strânge fonduri atât în scop caritabil pentru copiii ajutaţi prin programele Fundaţiei Inocenţi, dar şi în scop educativ pentru cumpărare de instrumente muzicale, necesare orchestrei şcolii.

Cei 650 de elevii care studiază în campusul ISB, potrivit programei de învăţământ britanice, sunt români, dar şi de alte naţionalităţi, ei provenind din ţări ca: Franţa, Germania, Italia, Croatia, Ungaria, Cehia, Rusia, Marea Britanie, SUA, Indonezia, Vietnam, Pakistan, Liban, Irak, Iran, Grecia, China, Spania, Turcia, Iordania, Nigeria, Polonia, Lituania, Canada, Bulgaria, Azerbaidjan, Slovacia, Serbia, Moldova, Suedia, Coreea, Siria, Portugalia,China etc.

Pentru a-şi atinge scopurile socio-educative aceşti elevii încercă să facă rost de bani prin vânzarea şi licitarea diverselor obiecte realizate de ei, cu sprijinul părinţilor şi profesorilor şi anume: cărţi, obiecte artizanale, desene şi prăjituri.

Ajutor pentru copiii în nevoie !

Este deviza Carnavalului ISB 2011.

Evenimentul are pe lângă latura caritabilă şi o latură distractiva. Copiii alături de profesori organizează şi participă, pe parcursul evenimentului, la diverse jocuri şi concursuri specifice vârstei lor, dar şi culturii britanice.

Astfel, cei care asistă la Carnavalul ISB vor lua parte, pe bază de tichete valorice (valoarea unui tichet cuprinsa între 1 şi 5 lei) la: curse de biciclete pe un traseu cu obstacole,  plimbări cu caii, competiţie de tir cu arcul, turneu de tenis de masă, escaladă pe un perete special amenajat, Ebru (pictură pe apă) precum şi la activităţi trăznite, cum ar fi: Udatul Profesorilor sau Surpriza din Iaurt.

Bani strânşi din tichetele de participare a copiilor, elevilor şi părinţilor la fiecare activitate din cadrul carnavalului umanitar ISB vor fi donaţi atât pentru sprijinirea programelor Fundaţiei Inocenţi cât şi pentru furnizarea de rechizite copiilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie-Curie.

Copiii de la ISB vor fi ajutaţi în realizarea acestui eveniment şi de către PTA (Parents and Teachers Association) o organizaţie care îi reuneşte pe părinţi şi profesori şi care-şi propune derularea permanentă a unor astfel de programe de responsabilizare socială.

 

—-

Despre: The International School of Bucharest este membră a LUMINA Instituţii de Învăţământ, un grup de instituţii de învăţământ particular care asigură instruirea copiilor din învăţământul preuniversitar în şcoli private.

Din cadrul grupului LUMINA Instituţii de Învăţământ fac parte: Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (www.ichb.ro), Liceul Internaţional de Informatică – Constanţa (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Universitatea Europei de Sud-Est “Lumina”, Şcoala Spectrum Bucureşti (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Constanţa, (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Ploieşti, Şcoala Spectrum Iaşi, Şcoala Spectrum Cluj, Şcoala Spectrum Timişoara.

Şcolile din cadrul Lumina Instituţii de Învăţământ oferă servicii de educaţie pentru orice grupă de varsta de la 3 la 18 ani, în cadrul cursurilor de zi.

Şcolile Lumina cuprind toate ciclurile de învăţământ preuniversitar: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Copiii învaţă potrivit curriculum-ului românesc, în cadrul Liceelor Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa, dar şi în Şcolile Spectrum din Bucuresti,  Constanţa, Ploieşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi după curriculum-ul britanic la Şcoala Internaţională Bucureşti (The International School of Bucharest).

Liceele Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa au predare în limba engleza la materiile: informatică, matematică, fizică, biologie, chimie şi engleză.
The International School of Bucharest oferă predare integrală în limba engleză cu profesori vorbitori nativi ai acestei limbi.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.