Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

După 30 de ani: libertate adevărată sau neoservitute? Școala de Toamnă în Filosofie, Economie și Științe Politice 13-17 noiembrie 2019

0

Școala de Toamnă în Filosofie, Economie și Științe Politice 2019:

După 30 de ani: libertate adevărată sau neoservitute?

Centrul de Analiză și Dezvoltare Instituțională – Eleutheria (CADI), împreună cu partenerii săi Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (FNF)Institute for Economic Studies (IES Europe) și Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib), organizează între 13 și 17 noiembrie, în București, ediția 2019 a școlii de toamnă intitulată: „După 30 de ani: libertate adevărată sau neoservitute?”.

Începând cu prima ediție din anul 2010, școlile de toamnă ale CADI au jucat un rol central în promovarea ideilor și idealurilor clasic liberale și libertariene și au contribuit astfel la îndeplinirea misiunii organizației de a apăra și avansa libertatea individuală.

Ediția din acest an va încerca să răspundă la întrebarea esențială dacă libertatea pe care o trăim la 30 de ani după 1989 este una autentică ori dacă, dimpotrivă, ea doar maschează un nou tip de servitute față de stat în care taxarea este furt, adică taxele și impozitele sunt colectate dar bunurile și serviciile publice furnizate în schimb sunt, în mai multe feluri, lipsite de valoare ori lipsite de valori corespunzătoare nivelului taxării.

Vorbitorii internaționali ai evenimentului vor fi Trevor Burrus, Research Fellow al CATO Institute și co-gazdă a podcast-ului Free Thoughts al Libertarianism.org; Radomir Tylecote, Research Fellow al Institute of Economic Affairs Londra, Krassen Stanchev, membru fondator al Institute for Market Economics Sofia și profesor la Universitatea din Sofia, Clemens Schneider, directorul think tank-ului Prometheus – Das Freiheitsinstitut Berlin și Pierre Garello, președinte al Institutului pentru Studii Economice – Europa (IES Europe) și profesor la Universitatea din Aix – Marseille. Puteți viziona la acest link un dialog cu Pierre Garello realizat într-una dintre ultimele sale vizite. Printre interlocutorii lor români se vor afla profesorii Emanuel Socaciu și Laurențiu Gheorghe de la Facultatea de  Filosofie a Universității București, Bogdan Glăvan, Universitatea Româno-Americană, Vlad Topan și Cristian Păun, ASE București și Radu Șimăndan, Universitatea Politehnică București.

Informații și noutăți despre agenda evenimentului (cadi.ro/wp-content/uploads/2019/11/Call-for-Applications-2019-Autumn-School.pdf ), vorbitori, modalitatea de înscriere sunt disponibile pe website-ul www.cadi.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului. Aplicațiile și înscrierile la eveniment sunt așteptate cu interes la adresa evenimente@cadi.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.