Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dublu concert din cadrul stagiunii de jazz ARTIST IN RESIDENCE: Dan Mitrofan & Răzvan Cojanu

0

Muzicieni din Brazilia, Spania, Olanda, Bulgaria și România în premieră pe scena ARCUB

Doi reprezentanți ai noului val al jazzului românesc, Dan Mitrofan și Răzvan Cojanu prezintă în premieră la ARCUB (str. Lipscani 84-90), joi, 11 mai, ora 19:30, cvartetele ce au componență internațională The Comforter și United 4, în cadrul concertului Young Lions: New Romanian Contemporary Jazz. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB și face parte din stagiunea de jazz ARTIST IN RESIDENCE, curatoriată de Lucian Ban.

Artist in residence_Dan Mitrofan_Razvan Cojanu 11 mai

În prima parte a concertului, chitaristul și compozitorul Dan Mitrofan, unul dintre cei mai interesanți muzicieni români de jazz, prezintă publicului ARTIST IN RESIDENCE cvartetul său, The Comforter, despre care acesta declară: „…poate fi vorba de o împăcare a mai multor laturi și etape muzicale personale, de la jazz, pop rock, metal, muzică renascentistă, experimental, alternativ, punk, dark, care mi-au lăsat de-a lungul timpului amprenta lor.”

Dan Mitrofan Quartet

Dan Mitrofan (RO) – chitară, compoziții, lider | Cătălin Milea (RO) – saxofoane | Michael Acker (RO) – bas | Matheus Jardim (BRA) – baterie

 

Dan Mitrofan are o bogată activitate în muzica underground, în grupuri dintre cele mai diverse stilistic. În 2008 obține premiul I la Festivalul de Jazz de la Sibiu și premiul special pentru compoziție cu grupul Ponton Unit. În 2009 formează Dan Mitrofan Quartet, în diferite componențe: Tavi Scurtu, Michael Acker, Toni Kuhn, Sebastian Spanache, Lucian Nagy, Cătălin Milea, Victor Miclaus, Arthur Balogh, Sacha Bota. Unul din proiectele cele mai recente este  „Magnets Duo”, alături de saxofonistul Cătălin Milea, cu care înregistrează discul „Evocative” în 2017.

În cea de-a doua parte, Răzvan Cojanu prezintă pentru prima dată publicului de jazz cvartetul său internațional United 4. Patru muzicieni din țări diferite, care nu au mai colaborat până acum, se întâlnesc la București pentru a cânta muzica lui Răzvan Cojanu, unul dintre cei mai buni contrabasiști ai momentului din jazzul românesc. Ceea ce îi unește este pasiunea pentru sonorități noi înăuntrul limbajului de jazz în secolul XXI. Muzica scrisă pentru formatul clasic al combo-ului de jazz – saxofon, pian, contrabas și baterie – a fost compusă în perioade mai puțin fericite penteu Răzvan, fiecare piesă marcând un moment important din viața compozitorului. O fuziune între jazzul clasic și avangardă, Răzvan Cojanu U4 este debutul unui proiect de care cu siguranță vom mai auzi.

United 4

Răzvan Cojanu (RO) – contrabas, compoziții, lider | Arnau Garoffe (ES) – saxofoane | Mike Roelofs (NL) – pian | Borislav Petrov (BG) – baterie

Răzvan Cojanu este admis în 2003 la secția de Jazz a UNMB, iar în doi ani devine unul dintre cei mai solicitați basiști de jazz din țară, colaborând cu: Cristian Soleanu, Nicolas Simion, Rick Condit, Tom Smith, Alan Jones, Alex Harding. Prezența sa internaţională include: ORF Jazz Festival, Beijing Fest, Golden Jazz Trophy Lille, Express Jazz Club London, Vortex Jazz Club, Opus Jazz Club Budapesta, Barentsjazz Festival Tromso, My Unique Jazz Festival Berlin, Enter Enea Festival Poznan.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preț: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/449057885431987/

STAGIUNEA ARTIST IN RESIDENCE

Având drept temă propusă de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul în secolul XXI – de la tradiție la avangardă”, programul ARTIST IN RESIDENCE continuă în 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi  prezentate în premieră pe scena ARCUB. Programul se remarcă printr-o selecție spectaculoasă de muzicieni români și internaționali.

Evenimente viitoare – Artist in Residence:

28 mai: KIRK KNUFFKE LAMPLIGHTER TRIO

8 iunie: act 1 COREY MWAMBA (UK) // act 2 INNER VOICE TRIO (RO/BRA)

22 iunie: ALEX HARDING & LUCIAN BAN (USA/RO) 

Programul ARTIST IN RESIDENCE invită muzicieni de jazz să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși. Artiștii în rezidență devin curatori și performeri ai unor stagiuni tematice care prezintă publicului din București muzicieni români și internaționali în proiecte ce ilustrează tema aleasă. Programul își dorește să devină o pepinieră pentru noile direcții în jazz-ul românesc și european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

Jazz-ul la începutul acestui mileniu este mai divers și mai viu ca niciodată – o muzică cu adevărat globală, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adoptă și este influențat de miriade de surse complementare și genuri muzicale: de la muzica clasică sau cea camerală de sorginte europeană, la muzica diverselor popoare sau cea etno, de la rock și hip hop, la muzica electronică, jazz-ul a arătat o capacitate extraordinară de a le îngloba pe toate acestea și de a crea noi direcții în secolul XXI Lucian Ban, curator ARTIST IN RESIDENCE.

Urmăriți-ne pe:    

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, Revista Sunete, Revista Zeppelin, hotnews.ro, Nine O’clock, orasulm.eu, inoras.ro, iqool.ro, infomusic.ro, metropotam.ro, anyplace.ro, musicaddict.ro, infomusic.ro, i-concert.ro, orasulvechi.ro, sub25.ro, feeder.ro, modernism.ro.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.