Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Drumul soarelui

0

Drumul soarelui – povestea unei reuşite româneşti în Franţa

Vineri, 21 mai 2010, de la ora 19.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) vor avea loc vernisajul expoziţiei Drumul soarelui, reunind lucrări ale pictorilor Relu Biţulescu şi Daniel Răguşitu, şi proiecţia scurtmetrajului Creatorul, realizat de Ioan Meltzer. Expoziţia şi filmul au fost prezentate în cadrul proiectului Caravana creativităţii româneşti, desfăşurat anul trecut în spaţiul francez. Proiectul, coordonat de criticul de artă Alexandra Crăciun, a fost finanţat prin intermediul Programului Cantemir.

Obiectivul proiectului a vizat familiarizarea publicului francez din regiunea Midi-Pirinei cu arta contemporană românească şi cu valorile culturale româneşti în general. Demersul a beneficiat de susţinerea Centrului Cultural Român din Toulouse, condus de prof. univ. dr. Gabriela Gabor.

Domnii Andre Remy, primar al oraşului Grenade, Didier Cujives, preşedinte al Consiliului regional Midi-Pirinei şi Henri Miguel, primar al localităţii Saint Jory se vor afla în Romania cu prilejul vernisajului, dar şi pentru a discuta o serie de proiecte, printre care realizarea unor înfrăţiri ale oraşelor franceze cu oraşe din România. Prezenţa oficialilor francezi demonstrează atât impactul proiectului, cât şi faptul că evenimentele culturale pot reprezenta premiza unor parteneriate durabile, cu efecte de ordin social şi economic de lungă durată.

În spaţiul francez proiectul a cuprins o serie de expoziţii în locaţii din Grenade, Levignac şi Le Burgaud, ateliere de pictură şi performance-uri în Toulouse, Carcassone şi Albi, un concert cu Nicu Alifantis şi ZAN, precum şi proiecţii ale filmului Creatorul realizat de regizorul Ioan Meltzer după un text de Alexandra Crăciun.

www.icr.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.