Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante în juriul primului Laborator de Teatru Tânăr din România

0

Teatrul EXCELSIOR și Asociația TETA organizează la București, între 12 și 15 mai, RELIEF – primul laborator de teatru tânăr dedicat adolescenților din România.

Afis_RELIEF2016

Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante formează juriul primei ediții a laboratorului de teatru tânăr RELIEF. Între 12 și 15 mai, în cadrul RELIEF, 90 de liceeni din 6 trupe de teatru vor juca pe scena teatrului Excelsior și vor lucra cu regizori profesioniști și colaboratori muzicali de excepție, printre care Ada Milea, Simona Deaconescu (Tangaj Dance)și Lucian Maxim. Intrarea la evenimentele RELIEF este liberă și deschisă publicului larg interesat de arte performative și de teatru tânăr.

Program Relief:

Vineri, 13 mai
17:30-18:30 – Spectacole de teatru tânăr: Stelele sunt ultima mea grijă (Seism, Focșani)
20:15-21:15 – Spectacole de teatru tânăr: A fost și încă este (AS, București)
21:30-22:30 – Spectacole de teatru tânăr: Harap Alb?! (Drama Club, Botoșani)

Sâmbătă, 14 mai
17:30-18:30 – Spectacole de teatru tânăr: Breakfast Club (Brainstorming, București)
20:15-21:15 – Spectacole de teatru tânăr: Pisica Verde (Amprente, Brașov)
21:30-22:30 – Spectacole de teatru tânăr: #nupotsărespir (Atelierul de teatru, Botoșani)

Duminică, 15 mai
20:00-22:00 – Secvențe și Gala închidere

Secvențe este secțiunea necompetitivă a RELIEF. Timp de trei zile, adolescenții vor lucra o scenă dintr-o piesă de William Shakespeare, sub îndrumarea câtorva dintre cei mai prolifici tineri regizori din România: Bobi Pricop, Vlad Cristache, Horia Suru, Erwin Simsensohn, Alex Mâzgăreanu și Dragoș Mușoiu și a colaboratorilor muzicali Lucian Maxim, Eduard Gabia, Alexandru Suciu, Petre Ancuța, Ada Milea și Simona Deaconescu. În seara de închidere, liceenii vor prezenta scenele în fața publicului.

Spectacole de teatru tânăr reprezintă secțiunea competitivă a RELIEF. În primele două zile de festival, trupele vor fi invitate să își prezinte spectacolele de teatru pregătite în prealabil. Juriul format din Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante vor decide trupa câștigătoare, care va primi din partea organizatorilor un premiu în valoare de 2.000 euro.

***
RELIEF este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu pregătit în prealabil cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de trei zile. RELIEF creează un context dedicat experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea însă sub îndrumarea unor profesioniști.

RELIEF este un eveniment organizat de către Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Asociația TETA (Ideo Ideis).

Pentru mai multe informaţii:
http://www.teatrul-excelsior.ro http://www.ideoideis.ro/
www.facebook.com/laboratorelief

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.