Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Docuart Fest invită oamenii documentarului la deschiderea festivalului

0

 AFIS-DocuartFest

 

Ediția a 6-a de Docuart Fest își invită publicul să participe la gala de deschidere a evenimentului care va avea loc marți, 26 septembrie, la Cinema Muzeul Țăranului, sala Horia Bernea de la ora 19:00.

Festivalul documentarului românesc dă startul proiecțiilor cu unul dintre filmele aflate în competiția principală, Secondo Me, în regia lui Vlad Cuzuioc. Producția tratează ineditul care stă în spatele ocupației de garderobier, concentrându-se pe povestea a 3 angajați ai operelor din Veneția, Odesa și Operei Scala din Milano. Mai mult decât o documentare a acestei ocupații, filmul care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Locarno aduce în prim plan trei vieți încărcate de esență.

Finalul proiecției îl aduce în fața spectatorilor pe Vlad Cuzuioc în cadrul unei sesiuni de întebări și răspunsuri. O incursiune în culisele Secondo Me în care regizorul alături de un moderator vor vorbi despre ce a însemnat realizarea acestui documentar, deplasările și efortul de a pătrunde într-o lume nouă și a o documenta-o.

Evenimentul de deschidere reprezintă o primă întâlnire între oamenii documentarului în această ediție. Docuart Fest și-a propus în acest an să reunească cinefilii sub conceptul de #oameniidocumentarului: oameni reali care caută să cunoască ce forme prinde realitatea și, totodată, oameni care poartă cu ei o parte de documentar în propria viață. Aceștia sunt oamenii care se regăsesc în Docuart Fest și pe care graficianul Maria Bălan i-a reprezentat vizual pentru această ediție.

Festivalul cuprinde 3 secțiuni competiționale ale căror filme vor fi jurizate de o comisie formată din filmologul Cristian Tudor Popescu, profesorul Vlad Druck și regizorul Thomas Ciulei, și un segment OFF ce cuprinde secțiunile necompetiționale. Acestea aduc pe ecrane o serie de filme care vorbesc despre istorie, dar și despre realitatea socială, despre fotografie, studenția regizorilor reper de astăzi și multe altele pe care le puteți afla consultând programul oficial.

Accesul la gala de deschidere se realizează prin înregistrare online, accesând  http://bit.ly/2xl96zn .

Evenimentul este organizat de Asociația Docuart și are ca scop susținerea și revigorarea producției de documentar românesc, odată cu familiarizarea publicului cu aceste producții. București Docuart Fest este finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB – în cadrul Programului cultural „București Oraș participativ” și Centrul Național al Cinematografiei.

Docuart Fest lasă intrare liberă în cadrul tuturor proiecțiilor și evenimentelor.

 

Detalii și program complet: festival.docuart.ro

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.