Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Din Japonia la Bucureşti: CIPRIAN MARINESCU dirijează Orchestra de Cameră Radio

0

Un inedit parcurs artistic îl aduce pe CIPRIAN MARINESCU (violonist, profesor, dirijor, membru în ansambluri camerale) din sălile de concert din Japonia – unde îşi desfăşoară activitatea de aproape 20 de ani – la Bucureşti, pe scena Sălii Radio!

Ciprian Marinescu

Miercuri, 13 aprilie (19.00), Ciprian Marinescu, care ocupă poziţia de concertmaestru şi solist al Orchestrei de Cameră Harmonious din Osaka – este invitat la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio pentru a dirija un frumos concert Mozart/Mendelssohn. Stabilit de 17 ani în Japonia, artistul român este şi oaspete permanent al Orchestrei Filarmonice Kansai şi a devenit o prezenţă constantă a scenei japoneze de muzică clasică ca solist, dirijor, cvartetist, în cele mai prestigioase săli de concerte din Osaka, Kyoto şi Tokyo. Ciprian Marinescu şi-a construit în Japonia şi o amplă activitate pedagogică, iar în România revine periodic ca invitat al orchestrelor din Bucureşti şi din ţară şi pentru a organiza – de 6 ani – Festivalul „Sărbătorile Primăverii la Oradea”.
În concertul de la Sala Radio, muzicianul român va dirija ultima şi cea mai lungă simfonie compusă de Mozart – cea de-a 41-a! – supranumită Jupiter. Programul serii va cuprinde şi Concertul în re minor pentru vioară, pian şi orchestră de coarde de Mendelssohn, interpretat cu participarea violonistei CRISTINA ANGHELESCU – solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio şi a pianistului MIHAI UNGUREANU – director artistic şi solist concertist al Filarmonicii Oltenia, Craiova.

Prezenţă activă pe toate scenele din România încă din perioada studenţiei, CRISTINA ANGHELESCU a fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus din Berlin; Ceaikovski Hall – Moscova; Teatro Monumental y Auditorium – Madrid; Smetana Hall – Praga; St. John’s Smith Square – Londra; Finlandia Hall – Helsinki. A efectuat numeroase turnee în toate ţările Europei, în Taiwan, America de Sud şi cea de Nord, Africa de Sud etc.
Cristina Anghelescu a efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele imprimate pe CD, cu partituri celebre cum ar fi concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn, “Anotimpurile” de Vivaldi şi cu cele două concerte pentru vioară compuse de George Lloyd, alături de renumita orchestră “Philarmonia” din Londra.

Pianistul MIHAI UNGUREANU are un palmares variat de concerte pe mai multe continente, numele său fiind în România strâns legat de Filarmonica Oltenia din Craiova. Este în prezent director artistic al instituţiei, a ocupat poziţia de director general şi, în calitate de solist concertist al ansamblului, a susţinut numeroase concerte la sediu, dar şi turnee în Italia, Germania, Franţa, Elveţia, Spania, Gibraltar.
Debutul său ca solist concertist a avut loc la 16 ani, pe scena Filarmonicii din Craiova, unde a interpretat Concertul în mi bemol major pentru pian şi orchestră de Liszt. Din 1981, Mihai Ungureanu desfăşoară o bogată activitate concertistică marcată prin concerte şi recitaluri.
A susţinut concerte alături de orchestre simfonice din ţară şi în America (SUA, Canada), Japonia, Republica Islamică Iran şi Europa. A efectuat numeroase înregistrări discografice la casa de discuri Electrecord, cu un repertoriu ce cuprinde: Enescu – Sonata a III-a, în caracter popular românesc (cu violonista Luminiţa Rogacev), Brahms – Cvartet cu pian (cu ansamblul Trio Consonanţe) ş.a.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.