Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Din agricultor premiat la congrese internaţionale de profil a devenit bariton aclamat pe scene internaţionale!

0

Din agricultor premiat la congrese internaţionale de profil a devenit bariton aclamat pe scene internaţionale:  Baritonul Vasile Chişiu debutează în Rigoletto pe scena ONB

Vasile Chişiu este omul care ne-a demonstrat că niciodată nu e prea târziu pentru a-ţi îndeplini un vis.  Chiar dacă mărturiseşte  că la vârsta de 20 de ani nu avea deloc cultura muzicală: “în acea perioadă nu recunoşteam notele muzicale pe portativ”, prin multă muncă, talent şi perseverenţă, succesul nu a  întârziat să apară.  Aşadar, miercuri, 8 februarie (19.00), baritonul Vasile Chişiu va debuta pe scena ONB, în rolul titular din opera “Rigoletto”.

În anul 1996, Vasile Chişiu a fost desemnat cel mai tânăr fermier din Romania, premiu oferit de Fundaţia Fermier. Ulterior a fost invitat la diferite congrese internaţionale de profil, iar cel de la Bruxelles din anul 1997 i-a marcat începutul unei alte vieţi: “fiecare participant trebuia să-şi promoveze ţara, iar eu m-am îmbrăcat în costum naţional, am cântat cântece populare (deja aveam lansat un CD). Am cantat şi “O sole mio”, dar nu ştiam prea bine cuvintele, îl văzusem la televizor pe Pavarotti şi mi-a rămas în minte. La finalul melodiei, jurnaliştii de la televiziunea  Rai 1  au venit la mine, au facut o plecăciune  şi mi-au spus: felicitari maestro! Apoi ceilalţi consileri europeni    mi-au spus că eu trebuie să devin solist de operă, nu trebuie să-mi irosesc talentul. Şi aşa am facut, la începutul anilor 2000 am renunţat la agricultură“, a declarat Vasile Chişiu.

 

La insistenţele cântăreţei de muzică populară,  Lucreţia Ciobanu, Vasilie Chişiu a început  să se pregătească pentru admiterea la Conservator alături de profesoarele Ana Stratulat şi Crina Popovici.

În anul 2006, Vasile Chişiu a absolvit  cursurile Universităţii  Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia canto.  A obţinut bursa Socrates la Conservatorul Antonio Scontrino din Trapani, Italia şi a urmat studii de canto cu maeştrii Corneliu Fănăţeanu şi Eduard Tumagian.

A participat la cursuri de masterclass conduse de nume mari precum: Mariana Nicolesco, Ludovic Spiess, Leontina Văduva, Constantin Zaharia, Ileana Cotrubaş, Viorica Cortez, Eduard Tumagian, Nelly Miricioiu.

Din anul 2005, Vasile Chişiu este solist al Operei Naţionale Bucureşti şi susţinut  concerte în Germania, Lituania, Italia,  Ungaria etc.

Printre premiile pe care le-a obţinut se numără: Grand Prix oferit de regiunea Oder-Spree în cadrul cursurilor de Opera  “Oper Oder Spree 2006” în  Cetatea Beeskow, Germania; Premiul Fundaţiei Darcleè la Concusul Internaţional de Canto Hariclea Darcleè (Brăila).

—–

Repertoriul baritonului cuprinde roluri precum: Enrico Ashton din Lucia di Lamermoor, Gasparo din Rita (G.Donizetti); Schaunard din La Bohème, Ping, Mandarinul din Turandot, Sciarrone din Tosca (G.Puccini); Der Heerrufer des Königs din Lohengrin (R.Wagner); Antonio din Le Nozze di Figaro (W.A. Mozart); Aroldo, Sicario, Domestico di Macbeth din Macbeth,  Marchese D’Obigny, Baronul Douphol din La Traviata (G.Verdi) etc.

În acest spectacol mai debutează şi mezzo-soprana Sorana Negrea, în rolul Maddalenei.

Din distribuţia spectacolului  “Rigoletto” fac parte artiştii şi colaboratorii ONB:  Robert Nagy, Irina Iordăchescu, Pompeiu Hărăşteanu, Adriana Alexandru, Marius Boloş, Florin Simionca, Valentin Racoveanu, Paul Basacopol, Cristina Eremia, Adrian Ionescu.

Conducerea muzicală va fi asigurată de către dirijorul Iurie Florea.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.