Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Din acest an, UNATC oferă gratuit biciclete studenților săi

0

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București a cumpărat la finalul anului trecut 60 de biciclete pentru studenții săi. Acest prim lot va fi direcționat zilele acestea către studenții din anul I și al II-lea, de la programul de Licență, și celor din anul I, de la programul de Masterat, prioritate având cei care locuiesc la cămin, au bursă socială și nu dețin mașină personală. Bicicletele vor putea fi folosite pe durata studiilor, indiferent de tipul de program.

Achiziția face parte din campania „UNATC pe Bicicletă”, inițiată în primăvara anului trecut, care își propune să contribuie la educarea tinerei generații în relația cu mediul înconjurător.

„Educația artistică în cadrul academic nu se poate departaja de responsabilitatea socială și implicarea în problemele comunității. Pentru un București mai puțin poluat, mai curat, mai civilizat, contează enorm orice efort de conștientizare a importanței folosirii transportului alternativ față de mediul înconjurător”, a declarat Rectorul UNATC, prof.univ.dr. Liviu Lucaci, posesor și utilizator de bicicletă, cel cu care a debutat campania.

Campania, având hashtagul #unatcpebicicleta, a fost prezentă pe canalele de comunicare ale instituției, a reunit numeroși studenți și profesori, dar și alumni UNATC.

Componentei de educație verde și de responsabilizare a tinerilor studenți, UNATC i-a adăugat și niște ținte foarte pragmatice: amenajarea în curtea universității a unor parcări dedicate transportului alternativ și, printr-un parteneriat public-privat, achiziționarea de biciclete care vor putea fi folosite gratuit de către membrii comunității UNATC, studenți, profesori și personal administrativ. Parcarea modernă a fost realizată în primăvara anului trecut, iar la finalul lunii decembrie a fost făcut pasul cel mare al achiziției primului lot de biciclete, cu sprijinul Pegas. A fost ales un model de oraș, ușor de transportat, fiind cumpărate 30 de bucăți pentru studente și 30 pentru studenți.

Site
https://unatc.ro/devunatc/

Facebook
https://www.facebook.com/UNATC.ILC

Instagram
https://www.instagram.com/unatc_ilcaragiale/

YouTube
https://www.youtube.com/c/UNATCILCaragiale

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.