Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

DigiGirlz la Microsoft!

0

…o zi cu și despre fete în IT, la Microsoft România. 

“În liceu la mate-fizică, eram fete-băieți jumi-juma. În facultate însă, din 35 de studenți în grupa de informatică, eram doar 8 fete. Eram așa puține că nimeni nu credea că vom rezista până la final și chiar vom lucra în IT. Apoi la primele job-uri în IT, atât în România cât și în afară, angajatorii erau mândri când reușeau să atingă un minim de 10% femei angajate pe IT pentru a avea puțină diversitate la birou. Echipele în care am lucrat erau extraordinare și aventura mea în lumea IT a fost minunată. Cu siguranță mi-ar fi plăcut să am mai multe femei colege, pentru că știu că se poate și că echilibrul e cheia în tot. Îmi face o deosebită plăcere să promovez ziua DigiGirlz cu speranța că mai multe fete vor înțelege cât de fascinantă este lumea IT și o vor găsi atrăgătoare”– Armina, manager proiect, Școala de Valori

Microsoft împreună cu Școala de Valori organizează pe 15 noiembrie – 2013 la sediul Microsoft, de la 08.30 la 15.00, o zi de imersiune în lumea IT pentru 70 de adolescente digi-curioase din București. Va fi o zi altfel cu și despre liceene pasionate de IT: de la întâlnire cu CEO-ul Microsoft, la descoperirea punctelor forte din prezent și cu ce tipuri de job-uri s-ar potrivi din  miriada de oportunități oferită de industria IT, cu povești adevărate ale unor profesioniști IT din echipa Microsoft, cu joc și joacă pe Xbox și alte produse Microsoft.

Participarea la DigiGirlz este gratuită și se face pe bază de înscriere. În cazul în care numărul de înscriși depășește numărul de locuri, se va face o selecție în funcție de motivația de a fi prezent specificată în formular.

Formularul de aplicare este aici: http://sdrv.ms/19SMwv9

imagine email digigirlz

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.