Dezbatere pe tema locuirii sociale și vernisaj de fotografie

0

Comunitatea face casa Acasă
Dezbatere pe tema locuirii sociale și vernisaj de fotografie

Accesul la o locuinţă este o condiţie de bază pentru integrarea socială, iar lipsa unei locuinţe adecvate este o modalitatea de excludere din societate şi o premisă pentru a rămâne captivi sărăciei.
afis general

Fundația PACT organizează pe 11 februarie, la Maison 13 (str. Dumbrava Roșie nr. 2), începând cu ora 16.00, o discuție despre problemele de locuire. Vom afla perspectiva specialiștilor din domeniu și vom dezbate în ce măsură o legislație îmbunătățită ar putea să schimbe condițiile degradante în care trăiesc foarte mulți oameni din mediul rural.

De la ora 19.00, deschidem expoziția de fotografie cu lucrările semnate de Diana Zaharia, care a documentat vizual ce înseamnă acasă pentru oamenii din: Valea Corbului (jud. Argeș), Dorobanțu și Spanțov (jud. Călărași), Vizurești (jud. Dâmbovița), Găujani (Giurgiu), Dăești și Frâncești (jud. Vâlcea) și Burila Mică, Șimian și Eșelnița (jud. Mehedinți). Expoziția se poate vizita numai în seara evenimentului.
Reprezentanți ai grupurilor de inițiativă din cele zece comunități din sudul României vor povesti despre problemele cu care se confruntă și ideile lor pentru a schimba lucrurile la ei acasă.

Evenimentul face parte din proiectul ”Acasă în Comunitatea TA”, realizat de Fundația PACT în parteneriat cu Habitat for Humanity România și Village Life. Proiectul a urmărit dezvoltarea capacităţii de a crea şi susţine iniţiative ce produc schimbări sociale și economice în rândul membrilor celor 10 comunități, cu accent pe reabilitarea şi utilizarea spaţiului individual şi comun.

Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Mai multe detalii despre Programul de Cooperare Elvețiano-Român pe
www.swiss-contribution.ro.

Despre Fundația PACT

Fundația PACT este activă în domeniul dezvoltării comunitare în 19 județe din sud-vestul, sudul și sud-estul țării. Credem că fiecare comunitate trebuie să aibă curajul, încrederea și capacitatea de a avea un rol activ în a-și construi propriul viitor.

De 10 ani, echipa noastră sprijină oameni cu inițiativă din comunitățile mici din sudul României să construiască o viață mai bună pentru membrii lor, prin facilitare, instruire, consultanță și finanțare. Pe bază de voluntariat, cetățenii din aceste comunități formează organizații comunitare care identifică și mobilizează resurse și acționează local pentru a rezolva probleme cu care se confruntă.
Mai multe detalii despre proiectele Fundației PACT se regăsesc pe www.fundatiapact.ro și www.facebook.com/FundatiaPACT.

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.