Despre prietenia din jurul cărților, cu autori mari de literatură Young Adult, la cea de-a treia ediție FestivalYA

0

Din 9 până în 15 mai 2022 ne îndreptăm atenția spre titlurile care captivează viața de zi cu zi a adolescenților, la FestivalYA – festival de carte, idei & atitudini young adult, organizat de Cărturești și editura Trei în parteneriat cu editurile Storia Books, Epica, Corint, YoungArt și Nemira.

Cea de-a treia ediție FestivalYA leagă prietenii și vorbește despre prieteniile legate în jurul cărților cu autori de carte YA renumiți, ca Leigh Bardugo, Adam Silvera, Nicola Yoon, Marissa Mayer, Lexi Ryan, Jen Frederick, Caroline O’Donoghue, Gayle Forman, Tricia Levenseller, Ruta Sepetys, Dana Schwartz sau Jennifer Lynn Barnes. Creatori de personaje dinamice, plasate în genuri diferite, de la fantasy la ficțiune istorică, scriitorii de carte pentru adolescenți îi așteaptă pe tinerii cititori să treacă granița imaginarului și să discute despre cât de complicat e să fii adolescent, despre cum poveștile îi ajută să depășească problemele cotidiene, să se facă înțeleși și să privească cu încredere spre ziua de mâine, dar și despre cărțile lor mai noi sau mai vechi, pasiuni și surse de inspirație.

Întâlnirile vor fi transmise pe paginile de Facebook Cărturești și ale editurilor partenere, dar și pe canalul de Youtube Cărturești, CărtureștiTube.

În plus, în perioada 9-22 mai, citiorii se pot bucura de o reducere de 20% la cărțile editurilor partenere FestivalYA în stoc pe carturesti.ro, iar în librării vor găsi aceeași ofertă în perioada 9-15 mai.

Posterul ediției de anul acesta a festivalului a fost ales în urma unui concurs destinat comunității de adolescenți pasionați de literatura YA și graphic design. Câștigătoarea concursului este Clara El Jisr, o tânără artistă și cititoare, aflată în ultimul an de liceu.

Înscrierile la evenimente se fac în formularul online disponibil și pe blogul Cărturești.

Organizat pentru prima dată în 2019, FestivalYA este un eveniment online care creează un spațiu de discuție pentru adolescenți și le oferă ocazia întâlnirii scriitorilor preferați. Printre autorii care au spus da edițiilor trecute se numără: John Green, Anna Todd, Hafsah Faizal sau Benjamin Alire Sáenz.

Organizatori: Cărturești și Editura Trei.

Edituri partenere: Corint, Epica, Nemira, Storia Books și YoungArt.

Amplificat de: Kiss Fm.

Posterul câștigător, semnat de Clara El Jisr

Despre Cărturești

Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 38 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană și o cafenea.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.