Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Deschiderea expoziției temporare „Civilizații anatoliene” la Muzeul Național de Istorie a României

0

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) în parteneriat cu Yunus Emre Enstitusu (Institutul Yunus Emre), anunță deschiderea expoziției temporare „Civilizații anatoliene”. Vernisajul va avea loc joi, 4 aprilie 2019, cu începere de la cu ora 1800 la sediul MNIR din Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, București, Sala Lapidarium.

Expoziția face parte dintr-o serie de evenimente culturale desfășurate în cadrul Zilelor Culturii Turce – Viață și ființă. Vor fi expuse obiectele de ceramică create de către artiștii ceramiști Siber Sevim și Cemalettin Sevim, alături de piese de ceramică de Iznik (sec. XV-XVI) din colecția Muzeului Național de Istorie a României.

Expoziția va fi deschisă la Muzeul Național de Istorie a României în perioada 5-14 aprilie 2019 și va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 1000-1800.

Doamna Sibel Sevim este artist plastic ceramist cu expoziții în întreaga lume, lucrările sale aflându-se în colecții publice sau particulare din numeroase țări. Este profesor universitar, a fost director al Institutului de Arte Frumoase al Universității Anadolu între anii 2007-2013 și este membru al Academiei Internaționale de Ceramică și al NCECA (National Council on Education For the Ceramic Arts) din SUA.

Domnul Cemalettin Sevim este artist plastic ceramist și profesor la Institutul de Arte Frumoase al Universității Anadolu. A expus creații de-ale sale în întreaga lume, a primit patru premii internaționale și are, de asemenea, o prodigioasă activitate și în domeniul cercetării, publicând numeroase studii, articole și cărți.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.